Однією з найважливіших і, за словами голови облдержадміністрації Сергія Машковського, найболючіших напрямків своєї діяльності він вважає допомогу військовослужбовцям - учасникам антитерористичної операції та їхнім сім’ям. Про це керівник області розповів журналістам під час прес-конференції, присвяченій 100 дням його перебування на посаді.

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, велика увага в області приділяється сім’ям загиблих військовослужбовців. На жаль, кількість бійців, які віддали своє життя, виборюючи незалежність України на сході, одна з найбільших в Україні і складає на сьогодні 79 осіб. Для надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих (в розмірі 30 тис. на кожну сім’ю) з обласного бюджету були виділені кошти в розмірі 2 млн. 300 тис. грн. За повідомленням Сергія Машковського, на наступній сесії, яка відбудеться 20 листопада, планується виділення додаткових 500 тис. грн.

Ведеться активна робота щодо допомоги пораненим військовослужбовцям. Житомирщина однією з перших в Україні розробила програму реабілітації військовослужбовців, які повернулися із зони АТО. На даний момент наша область єдина в Україні виділила кошти на цю програму в розмірі 2 млн. грн. Програма передбачає реабілітацію військовослужбовців у визначених 26 амбулаторно-профілактичних закладах вторинного рівня та 6 закладах третинного рівня, а саме: в обласній клінічній лікарні ім. О. Гербачевського, у центрі вертебрології, військовому госпіталі для ветеранів війни у м. Бердичеві, психіатричній лікарні №1, наркологічному диспансері та санаторії «Дениші». В обласній лікарні працює комісія, яка консультує військовослужбовців і направляє їх на лікування.

В області приділяється велика увага і сім’ям бійців, які зараз перебувають у зоні АТО. Сергій Машковський вважає це важливим завданням влади, наголосивши: «Житомирські бійці воюють, ризикуючи своїм життям, і хочуть бути впевнені в тому, що їх близькі знаходяться в безпеці і мають все необхідне». Сім’ї військовослужбовців забезпечуються енергоносіями для проходження опалювального сезону, їм надається одноразова матеріальна допомога. Загалом з обласного та місцевих бюджетів для матеріальної допомоги військовослужбовцям та їх сім’ям виділено 1,3 млн. грн. Влада спільно з громадськими організаціями сім’ям загиблих військовослужбовців надала допомогу на суму 4,3 млн. грн.

Для військових формувань з обласного бюджету протягом 2014 року були виділені кошти в розмірі 4,5 млн. грн. Ці кошти були спрямовані підрозділам УМВС, СБУ, які перебували й перебувають у зоні АТО, для потреб 10-го батальйону територіальної оборони, трьох військових бригад Житомирської області.

n0511141374

Інформаційне агенство "Всі Новини"