У пошуках ДОТів Новограда-Волинського: Бетонні монстри, малопрохідні хащі і ніяких слідів життя. ФОТО

У пошуках ДОТів Новограда-Волинського: Бетонні монстри, малопрохідні хащі і ніяких слідів життя. ФОТО

  "Цими вихідними вирішили спробувати знайти більшість споруд Першого батальйонного району Новоград-Волинського укріп району", - розповідає фотограф  Ivan Lavrenchuk.

   Мандрівка лісовим масивом північніше с. Чижівка, протяжністю близько 20 км виявилась не з простих. Рухались вздовж р. Могилівка від Вербівки через хутір Вільшанка (колишній Гута Кука) через вже не існуючі колонії Нова Глафірівка і Кам'яна гірка у напрямку с. Радичі.

  На меті було знайти споруди Лінії Сталіна, які знаходяться саме в лісах. Так нам пощастило побачити 5 дотів, три споруди вказані на картах з різних причин не були виявлені, до трьох за браком часу дійти не вдалося.

  Більшість дотів зруйновані частково або повністю, мабуть, деякі під час бойових дій, деякі вже після війни радянськими військовими. Видно свіжі сліди любителів чорних металів.

  Найбільше вразив розмірами двоповерховий артилерійський дот розвалений всередині, але як дізнались пізніше його підірвали МНС-ники вже в 2000-х, хоч він був у ідеальному стані.

  Із цікавого - довоєнна кам'яна гребля на річці, поросша мохом та деревами і вже не служить за призначенням.

  Чудовий сонячний день, морозне повітря, ліс навколо. По дорозі траплялись вікові сосни, декілька диких свиней та косулі. Річка мальовнича хоч вже і не повноводна, дуже звивиста, місцями перекрита греблями бобрів.

  Вражають недоступність місць, у яких знаходяться ці бетонні монстри і сама місцевість, яка по довоєнним картам була досить густо заселена, але зараз там лише малопрохідні хащі і ніяких слідів життя.

Із неприємного часті рубки дубів і сосен, на самісеньких берегах Могілівки, законних і мабуть, часом не дуже.

  Хочеться подякувати за інформацію авторам книги "Новоград-Волынский УР 1932-1941". 

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

ДОТ1

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework