Якщо ви вважаєте єдиними туристичними місцями України Львів, Київ та Одесу – то помиляєтесь! Бо чималі туристичні скарби заховані у районах України.

Одним із таких є Олевський район. Там ви зможете відвідати такі цікаві місця:

Олевський краєзнавчий музей

На сьогоднішній день сучасні музеї є своєрідним символом культури, який має свої точки зору, позиції, думки. Перед нами постають музеї з численними гранями: у вигляді «скарбниці», творчої «лабораторії», «собору осіб», «машини часу», «сховища», «живого організму». У цій багатогранності визначається контур того, що ми звикли називати музеєм.

Адреса: Олевський район, м. Олевськ.

Геологічний заказник "Камінне село"

Цю місцевість називають реліктовою й унікальною. Її вважають чи не єдиною білою плямою на карті України. Загадкова і неповторна, вона зовсім поруч, в Олевському районі, що на Житомирщині. Поліський Стоунхендж, як його вже встигли охрестити, розміщений усього лише за тридцять кілометрів на північ від райцентру. А подорож туди може перетворитися на мандрівку в часі або в іншу реальність.
Адреса: Олевський район, с. Рудня-Замисловецька.

Свято-Миколаївська церква

Церква з'явилася у 1596 році. Розташовується святиня неподалік від місцевої адміністрації. Храм вважається одним з кращих архітектурних споруджень XVI століття. Інтер'єр церкви створює враження величі і благородства. Висота до вершини куполу - 18,5 м.

Адреса: Олевський район, м. Олевськ.

Музей історії села Копище

В центрі Копища, на піднесеності, коштує пам'ятник жертвам фашизму. Тут братська могила. Поруч – музей, який розповідає людям про історію рідного села і про страшну трагедію, яку не можна забути.

Адреса: Олевський район, с. Копище.