ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

ID-картки замість паспортів: вже з 1 січня за 160 грн.

Нові ID-картки для ідентифікації людини, які запровадять замість внутрішніх паспортів, будуть оформлятися з 1 січня 2016 року.

n 1512157117Міграційної службою розроблено план поступової заміни паспортів громадянина України на ID-картки нового зразка.

Про це повідомляє 5 канал із посиланням на прес-службу ДМС України.

Як зазначається, поступова заміна старих паспортів на нові ID-карти відбуватиметься протягом найближчих п'яти років. Обов'язкової заміни паспорта-книжечки на пластикову ID-карту не буде. Міграційна служба розпочне впровадження нової системи з січня наступного року. Коштуватиме новий документ від 100 грн. до 160 грн.

"З 1 січня 2016 року міграційна служба розпочне впровадження нової національної системи ідентифікації громадян на основі електронної бази даних та видачу нових паспортів громадянина України у формі пластикової картки", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголошують, на першому етапі пластикові ID-картки будуть видаватися безкоштовно особам по досягненню 14 років. Крім того, буде запропоновано оформлення нових паспортів-карток громадянам, які звертатимуться до підрозділів міграційної служби із заявами про відновлення втрачених документів, а також оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Крім цього, в новому паспорті не буде інформації про укладення шлюбу та реєстрації місця проживання особи.

"Для підтвердження місця проживання, міграційна служба буде безкоштовно видавати громадянам відповідні виписки з реєстру. Однак, з розвитком електронного управління і сфери надання адміністративних послуг, через деякий час таке підтвердження не потрібно ні при зверненні в органи влади, ні для банківських установ", - повідомляє міграційна служба.

В ДМС також відзначили, що головними перевагами нового паспорта є захищеність від підробки і можливість надалі отримувати більшість адміністративних послуг через мережу Інтернет.

Прочитано 2174 раз

Последнее изменение Вторник, 15/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework