У Бердичеві викрили цвинтарних вандалів

  Трьох раніше судимих чоловіків із щойно викраденими частинами огорожі з кладовища затримав офіцер превенції Бердичівського відділу поліції на своїй дільниці під час проведення профілактичних заходів. Вандалів перевіряють на причетність до інших подібних правопорушень у райцентрі.

 

  – Того дня я проводив профілактичну роботу з підобліковими особами на своїй дільниці. На вулиці помітив трьох чоловіків, які несли важку ношу: з мішка стирчав метал і пилка. Ця обставина та й характерний вигляд самої трійці викликали підозру. Тож я зупинив незнайомців для перевірки, - розповів дільничний офіцер Бердичівського відділу поліції Леонід Мовчан.

  Як виявилося згодом, професійне чуття поліцейського не підвело. Зупинені чоловіки виявилися раніше судимими місцевими жителями віком від 45-ти до 53-х років. Правоохоронцеві вони продемонстрували вміст мішка, в якому знаходилися розрізані металеві конструкції, і навіть спробували пояснити їх походження.

  Однак, заплутавшись у своїх же словах, зізналися, що волочуть ношу з місцевого кладовища, де металеві конструкції донедавна слугували огорожею навколо чиїхось могил. А зрізали вони її для того, щоб на виручені за метал кошти придбати випивку.

  На місце події дільничний офіцер викликав слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували усі відомості та вилучили здобич затриманих.

  У рамках розпочатого за ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) ККУ  з’ясовуються усі обставини та чоловіків перевіряють на причетність до інших правопорушень, зареєстрованих у райцентрі.

  За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework