Іноземцю-організатору схеми заволодіння 15 млн бюджетних коштів поліцейські оголосили підозру

Іноземцю-організатору схеми заволодіння 15 млн бюджетних коштів поліцейські оголосили підозру

  Нагадаємо, у січні правоохоронці Житомирщини викрили групу службовців у зловживаннях на відшкодуванні вартості племінної худоби у тваринництві. Тоді підозри були оголошені безпосереднім реалізаторам схеми – керівникам двох взаємопов’язаних сільськогосподарських підприємств та їх посереднику-представниці акціонерного товариства. 

  12 квітня на підставі зібраних речових доказів слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури оголосили про підозру 52-річному громадянину Лівану, генеральному директору акціонерного товариства, як організатору злочинної групи.

  Під час розслідування встановлено, що саме він склав план протиправного заробітку, підібрав виконавців серед службових осіб підпорядкованих сільськогосподарських підприємств, та забезпечив надходження коштів на відповідні рахунки для створення видимості наявності господарських відносин між ними.

  Окрім того, були укладені фіктивні угоди щодо купівлі-продажу племінної рогатої худоби. Надалі спільники сфабрикували низку документів: акти прийому-передачі тварин, товарно-транспортні накладні та інше. На підставі цих  документів були складені та подані до відповідної комісії Мінагрополітики заявки на отримання часткового відшкодування вартості племінної худоби.

  Таким чином члени організованої злочинної групи  заволоділи коштами державного бюджету у загальній сумі більш як 15 мільйонів гривень.

  Їх викриття відбулось за участі оперативників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

  Відповідно до чинного законодавства складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч.1 ст. 366 ККУ) та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, учиненому в особливо великих розмірах,  організованою групою (ч.3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України) караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

  Під час досудового розслідування забезпечено накладення арешту на майно членів групи та акціонерного товариства.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework