#Stopшахрайство: Головне управління Нацполіції Житомирщини оголошує творчий конкурс

#Stopшахрайство: Головне управління Нацполіції Житомирщини оголошує творчий конкурс

  Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв.

  Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.

  Не нехтують шахраї нічим, відтак війна стала дієвим інструментом впливу на людську свідомість. І в той час, коли одні готові віддати все задля перемоги, інші готові піти на крайнощі – заволодіти чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою.

  З метою запобігання цим правопорушенням, інформування населення про різновиди онлайн-шахрайств та захисту від них Головне управління Національної поліції України в Житомирській області оголошує конкурс «#Stopшахрайство» серед студентів вищих навчальних закладів Житомирщини.

  До участі в конкурсі запрошуються усі охочі. Кількість учасників конкурсу не обмежується.

  Умови конкурсу:

  Тематика матеріалів учасників має бути спрямована на висвітлення різновидів шахрайств та боротьби з ними. Учасник самостійно обирає одну із запропонованих нижче тем та видів шахрайств, або пропонує свою.

Види шахрайств:

– інтернет-покупки та продаж товарів, послуг (пропозиції роботи, оренди житла тощо);

– дзвінки від псевдопрацівників банку, поліції або інших установ (з інформуванням про блокування рахунків, карток і т.д.);

– збір коштів нібито від імені волонтерів для ЗСУ або поранених захисників, чи тяжко хворих, у тому числі дітей;

– телефонні повідомлення про нібито проблеми з рідними (ДТП, раптові хвороби, викуп з полону і т. д.);

– фішингові шахрайства;

– прохання про фінансову допомогу у друзів з соцмереж чи інтернет-знайомих через стороннє втручання в акаунти користувачів (злам сторінки).

  Вимоги до матеріалів:

– соціальний відеоролик (використання відеографіки, інтерв’ю, фото та відеоматеріалів);

– хронометраж від 30 до 120 секунд;

– до кожного матеріалу обов’язково додаються відомості про автора (прізвище, ім’я, по батькові, навчальний заклад, курс, група).

  Матеріали подаються на електронну пошту відділу комунікації ГУНП в Житомирській області Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. до 12 травня 2023 року. Журі розглядає подані до участі в конкурсі роботи та визначає переможців у номінаціях І, ІІ, ІІІ місця. Також можливе створення додаткових номінацій.

  Найкращі роботи з-поміж наданих на конкурс будуть розміщені на офіційному вебсайті та на офіційних сторінках ГУНП в Житомирській області та направлені до інших мас-медіа із зазначенням авторства.

  Переможці будуть нагороджені за сприяння Житомирської обласної військової адміністрації.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework