Не зважаючи на війну, Житомирщина продовжує протидію різновидам шахрайства та іншим злочинним проявам, — Віталій Бунечко

Не зважаючи на війну, Житомирщина продовжує протидію різновидам шахрайства та іншим злочинним проявам, — Віталій Бунечко

  Під час координаційної наради керівників правоохоронних органів, що відбулася у Житомирській обласній прокуратурі, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом з заступником начальника ОВА Олександром Федьком обговорили низку актуальних питань щодо захисту прав громадян, запобіганню та протидії злочинності на Житомирщині.

«Під час візиту на Житомирщину Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності вжиття ефективних заходів для захисту українців від шахраїв, особливо в умовах воєнного часу. Адже більшість з нас щиро бажає допомогти тим, хто зараз захищає нас на фронті або постраждав від війни, і тому стає більш вразливою до дій шахраїв», – відзначив Віталій Бунечко.

  Як наголосили учасники наради, протягом року майже у п’ятеро зросла кількість шахрайств – з 94 до 660. Майже щодня до правоохоронних органів Житомирщини надходять повідомлення від жителів області про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців. Найбільш поширені в нинішній час схеми, до яких вдаються злочинці – це псевдозбори для ЗСУ, телефонні «банківські» шахрайства, продаж неіснуючих товарів в соціальних мережах.

  Разом з тим, правоохоронці Житомирщини вже напрацювали ефективні механізми виявлення шахрайських схем та притягнення винних до відповідальності.

  Попри досягнення певної стабільності у розкритті злочинів, військова агресія поставила нові серйозні виклики, серед яких – злочини воєнного характеру. На сьогодні правоохоронці розслідують понад сотню кримінальних проваджень за фактами порушення законів і звичаїв війни. Серед окреслених пріоритетів спільної роботи – викриття незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, забезпечення конфіскації активів та майна суб’єктів підприємницької діяльності, засновниками чи учасниками яких є громадяни рф, білорусі або їх резиденти.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework