Комунальний колапс: 120 міст, зокрема й на Житомирщині, лишаться без гарячої води та опалення

Комунальний колапс: 120 міст, зокрема й на Житомирщині, лишаться без гарячої води та опалення

  20 травня 2021 року, Правління Асоціація міст України обговорило критичну ситуацію, що склалася у сфері комунальної теплоенергетики. Житомирське самоврядування у Правлінні АМУ представляють – Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та Станишівський сільський голова Юрій Матвійчук.

  Правління Асоціації міст України схвалило Заяву:

  Ми, представники місцевого самоврядування, вимагаємо:

  • негайно розблокувати рахунки комунальних підприємств та припинити нарахування непомірних штрафних санкцій;
  • компенсувати втрати комунальних підприємств, які виникли внаслідок рішень, ухвалених органами державної влади;
  • гарантувати постачання природного газу в достатніх обсягах комунальним підприємствам на умовах післяплати за ціною, що врахована в діючих тарифах на тепло та гарячу воду для населення,
  • ухвалити законопроект, що забезпечить реструктуризацію заборгованості комунальних підприємств за спожитий природний газ, списання штрафних санкцій та відшкодування різниці в тарифах.

  «Коли була складна ситуація з тарифами на газ — ми (ред. Асоціація міст України) підписали Меморандум із Кабінетом Міністрів та Нафтогазом. Таким чином, міські голови, громади, підприємства теплової енергетики зобов’язались не піднімати тарифи під час опалювального сезону. А після його закінчення, держава мала б компенсувати різницю в тарифах», - написав мер Житомира Сергій Сухомлин. 

  «Уряд та «Нафтогаз» своїми діями вже в травні залишають 120 міст - 5 мільйонів громадян - без гарячої води. А бюджетні установи - без природного газу. З жовтня ж все населення може залишитися без централізованого опалення», - зауважив голова АМУ В.Кличко.

  АМУ наголошує, що ці питання необхідно вирішити невідкладно! Не можна залишати людей без послуг і перекладати на місцеві бюджети витрати, які вони не зможуть покрити.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework