Туризм
ТУРИЗМ

ТУРИЗМ

Єдиний пам’ятник Миклухо-Маклаю в Україні установлений в Малині

У 1986 році в місті до святкування 140-річчя з дня народження вченого, встановлений пам'ятник М.М.Миклухо-Маклаю.

Успенський житомирський собор дивом зберіг свою головну цінність – чудотворний образ Подільської Божої Матері

Подільська церква в Житомирі отримала свою назву від давнього історичного району міста – Подолу, де вона й знаходиться. Це архієрейський собор УПЦ МП, присвячений святу Успіння Пресвятої Богородиці, але, окрім того – це надзвичайно цікава пам'ятка історії й архітектури.

Будинки з історією: Стара лазня побудована ще в середині 19 століття. ФОТО

Стара лазня в Житомирі знаходиться по вулиці Пушкінській, будинок 8. Будова з червоної цегли було зведено заввишки в два поверхи. 

У Житомирі є будинок побудований на початку 20 століття відомою оперною співачкою Кларою Брун

Житомирський обласний літературний музей обласної Ради засновано завдяки ініціативі культурної громадськості міста 4 грудня 1990 року. З 2001 року музей розташований в старовинному двоповерховому будинку на Київській 45. Цей елегантний будинок в стилі “модерн” був побудований на початку 20 століття відомою оперною співачкою Кларою Брун. 

Посёлке на Житомирщине, который принадлежал одному из самых могущественных магнатских родов на Правобережной Украине XVII-XVIII веков

До Второй мировой это был еврейский городок, а до недавнего времени тут был один из старейших фарфоровых заводов в Украине. Также тут расположен Свято-Георгиевский Городницкий ставропигиальный монастырь. Городок расположен на реке Случь. А теперь по порядку - много текста и фото.

На территории области протекает 221 речка: А что Вы знаете про Житомирщину?

Центральная, южная и западная части региона находятся в пределах Приднепровской и Волыно-Подольской возвышенностей, северная – в Полесской низменности.

Село, яке носить ім’я великого князя Ярополка. ФОТО

Маловідоме село Яроповичі в Андрушівському районі Житомирщини відділяє від траси Житомир-Попільня 4 кілометри бруківки.

Кам'яне село на Житомирщині, за легендою, є пам'ятником кари, яку Бог послав на людей за байдужість

Кам'яне село в Житомирській області - пам'ятник природи та геологічний заказник. Хоча, хто знає, можливо, кілька століть назад тут і було справжнє селище. 

В селі Рудня-Озерянська є ДОТ просто посеред озера

На Житомирщині розміщувалися декілька військово-сталкерських об’єктів часів Другої світової, тому під час прогулянок лісом зовсім не рідкість побачити ДОТи різного ступеня збереженості.

Нові геотуристичні об’єкти житомирського Полісся. ФОТО

Необхідно зазначити, що територія Волині входить складовою частиною до історико-етнографічної області Полісся, яка є частиною колишньої прабатьківщини слов’ян і сьогодні охоплює території чотирьох держав: Білорусі, України, Польщі та Росії.

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework