Кожен затриманий має право на адвоката за рахунок держави

  З 1 січня 2013 року скористатися послугами адвоката, роботу якого оплачує держава, мають право всі затримані особи – незалежно від того, застосовано до них адміністративне затримання або вони затримані за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення.

  Окрім того, будь-яка особа, яка є підозрюваною або обвинуваченою у вчиненні кримінального правопорушення, на будь-якій стадії кримінального процесу також може заявити клопотання слідчому, слідчому судді, прокурору або суду про залучення захисника за призначенням. Із жовтня 2014 року скористатися правом на допомогу адвоката від держави можуть також засуджені, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі. Причому вони мають право на всі види послуг, передбачені Законом «Про безоплатну правову допомогу» – захист, складання процесуальних документів і представництво інтересів у суді.

  Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103, яка працюєцілодобово. Не пізніше однієї години Регіональний центр приймає рішення про надання БВПД та призначає чергового адвоката. Захисник, отримавши доручення, протягом години прибуває на місце затримання особи для захисту від обвинувачення. Таким чином, не пізніше як через дві години до затриманого має прибути адвокат.

  Варто пам`ятати при затриманні:

  1. нічого не говоріть і не підписуйте без адвоката;
  2. не маєте власного адвоката – вимагайте адвоката за рахунок держави;
  3. навіть якщо згодом ви вирішите змінити адвоката, не варто відмовлятися від захисника, який прибуває відразу після затримання –від правильності проведення процесуальних дій в цей період залежить подальший розвиток справ.

  З 1 січня 2017 року Регіональний центр з надання БВПД у Житомирській області, який знаходиться за адресоюм. Житомир, майдан Соборний, 1, каб. 101, уже видав 1 380 доручень адвокатам для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

  Щодо якості безоплатної вторинної правової допомоги, то за період роботи Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області адвокати мають близько сотні успішних справ, із них 26 з виправдувальними вироками.

  Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

20915636 1314537211977273 6481296203308737523 n

Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 29/08/2017

1 Комментарий

  • Виктор.

    написал Виктор.

    Понедельник, 28/08/2017

    Если возможно, сделайте пожалуйста чтобы можно было скачать схему в хорошем качестве. На экране монитора сложно читается.

    Пожаловаться
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework