​У житомирській школі стався конфлікт між мамою учня та заступником директора, у ситуації розбирається поліція

​У житомирській школі стався конфлікт між мамою учня та заступником директора, у ситуації розбирається поліція

  У житомирській школі №8 стався конфлікт між мамою 12-річного учня Маргаритою Венгровською та заступницею директора школи з виховної роботи Наталією Ярмоліцькою. Причиною стала бійка між дітьми і, за словами мами, систематичні знущання над учнями.

  У поліції зареєстрували заяви від мами та від адміністрації школи і розбираються у ситуації, - розповідає zhitomir.info.

  Про конфлікт 21 травня на своїй сторінці у соцмережі розповіла сестра мами школяра Oksana Gadzhiy.

  Скріншот з допису Oksana Gadzhiy у Facebook зроблений 24 травня

  «Сьогодні моїй сестрі Маргариті Венгровскій подзвонили зі школи, де навчаються двоє її синів. На старшого сина (12 років) напав якийсь хлопець і душив! Їх рознімала класна керівниця. Ситуація вийшла через колишню дівчину мого племінника, яка вже вдруге після «розриву» надсилає хлопців битися з ним. Але навіть якби ніякої інтриги в цьому не було, то факт нападу і спроби задушити просто обурливий. Ми з сестрою пішли в школу розбиратися. Щойно ми прийшли у Житомирську ЗОШ 8, керівництво школи почало звинувачувати нас! Заступниця директора з виховної роботи Ярмоліцька Наталія Юріївна спочатку вишвирнула мене за двері, бо розмова має бути конфіденційна. А потім кричала на мою сестру, так що я чула всі її погрози в коридорі. Моя сестра — самотня мати трьох дітей. І коли вона сказала, що слідкувати за поведінкою у школі — це робота керівництва і вчителів, їй сказали, що вона погано виховує своїх дітей, і пригрозили, що напишуть на неї заяву про позбавлення батьківських прав…», – йдеться у повідомленні.

  Конфлікт мами та заступниці директора переріс у сварку. Жінки кажуть, що їх обзивали неадекватними і грозились викликати поліцію, бо нібито вони прийшли в школу нетверезі.

  У коментарі Житомир.info мама потерпілого хлопчика Маргарита Венгровська розповіла, що написала заяву до поліції і збирається перевести дитину в іншу школу.

  «Я написала заяву до поліції за порушення обов'язків керівника закладу освіти, за приховування та замовчування фактів булінгу і нападів у школі, за наклеп та за погрози позбавити батьківських прав. Таке зверхнє і неприпустиме ставлення до дітей в школі вже не вперше. Але тепер вони все повертають проти нас і кажуть, що це в мого сина погана поведінка. Внаслідок інциденту у мого сина лишились подряпини, заяву в поліцію про це я не писала і вирішила б ситуацію мирно, якби не звинувачення заступника директора і її поведінка. Зараз конфлікт безпосередньо з керівництвом школи. Я буду забирати документи і переводити дитину в іншу школу. Сьогодні я буду зустрічатись з директором департаменту освіти. Я зідзвонилась з іншими батьками, які терплять таку поведінку вчителів, і вони теж готові підтвердити і написати заяви. Можливо, я не доб'юсь їх звільнення, але мені важливо, щоб їх максимально якісно перевіряли і слідкували за їх роботою, бо там знущаються над дітьми”, – зазначила Маргарита Венгровська.

  У поліції з ситуацією розбираються, окрім мами, до правоохоронців із заявою звернулись і представники школи.

 «Поліція зареєструвала рапорт за повідомленням у соціальній мережі, до поліції надійшли заяви як зі сторони матері, так і зі сторони адміністрації школи, крім того є ще колективне звернення батьків. У всьому цьому зараз розбираються ювенальні інспектори. Є різностороння інформація, є конфліктна ситуація в навчальному закладі, і з нею розбираються. Кваліфікації чи оцінку дій давати зарано”, – розповіла Житомир.info речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

  У школі інцидент не коментують. В адміністрації навчального закладу Житомир.info повідомили, що ситуацію прокоментують, коли будуть якісь результати службового розслідування.

  «Сьогодні була створена комісія і відбулося засідання з представниками ювенальної служби, соціальної служби та розпочалося розслідування, опрацьовуються всі матеріали, і ніхто поки що ніякої інформації надати не може», – зазначили у школі.

  Тим часом у соцмережі користувачі активно обговорюють та коментують ситуацію.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework