На благодійному забігу в Житомирі зібрали майже 100 тисяч для дітей з ДЦП

На благодійному забігу в Житомирі зібрали майже 100 тисяч для дітей з ДЦП

  15 травня у Житомирі відбувся благодійний пробіг «Біжу за життя». Понад 1000 бігунів, з яких  600 - дітей, вийшли на старт, аби допомогти малечі з комплексними порушеннями розвитку і зібрати необхідні кошти на вертикалізатор. Завдяки проведенню благодійного заходу вдалося зібрати суму у 99 тис. 736,85 грн. 

  «Виробники вертикалізатора — житомиряни! Це важливе обладнання для реабілітації діток із церебральним паралічем. Коли вони стають у вертикальне положення — бачать світ зовсім інакше! Головна мета пристрою — соціалізація та підвищення комфорту життя дітей. Житомир стане першим містом, яке закупить такі вертикалізатори у необхідній кількості. Будемо цим опікуватись», - зазначив під час підсумкової пресконференції міський голова Сергій Сухомлин.

  «Учасники забігу пожертвували у скриньки 67 тис. 488 грн, разом з тим на рахунки організацій надійшли теж кошти. «Місія в Україні» отримала від благодійників - 16 тис. 896 грн 75 коп., «Центр комплексної реабілітації» - 15 тис. 352 грн 10 коп.», - розповідає Ірина Ковальчук, начальниця управління сім’ї, молоді та спорту міської ради.

  Зібрана сума у скриньках розподілена між двома організаціями порівну, кожна з них отримала по 33 тис. 744 грн. За словами представника організації «Місія в Україні», отримані кошти вони використають на реабілітацію діток. А ось  «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю» збирав кошти саме на вертикалізатор.

  Міський голова вручив подяки партнерам, які долучились  до проведення заходу.

  «Гордий за те, що це розробка житомирських конструкторів. Вони єдині в Україні виробляють вертикалізатори. Польський аналог коштує дорожче, хоча наша розробка має більший функціонал», - відзначив Житомирський міський голова.

  Зазначається, що зібрану в скриньках суму порівну поділили між організацією «Місія в Україні», яка спрямує їх на реабілітацію дітей, та центром комплексної реабілітації, де планують придбати вертикалізатор.

  У міськраді зауважили, що куплять вертикалізатор житомирських виробників, який має багато функцій для реабілітації дітей з ДЦП, та коштує дешевше закордонних аналогів.

  Благодійна акція «Біжу за життя» проходила в Житомирі 15 травня. Участь в ній взяли 1000 людей, з яких 600 – діти.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework