У Житомирі на проїжджій частині автодоріг встановлюють "лежачих поліцейських"

У Житомирі на проїжджій частині автодоріг встановлюють "лежачих поліцейських"

  Представники управління автомобільних шляхів Житомирської міськради встановлюють на проїжджій частині автомобільних доріг обласного центру "лежачих поліцейських". Загалом їх планують облаштувати за 64 адресами.

  17 травня – у день, коли Україна приєднується до шостого Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, – в Житомирі облаштовували "лежачих поліцейських" на трьох вулицях. Станом на цей день в обласному центрі вже встановили пристрої примусового зниження швидкості за 42 адресами, - йдеться у матеріалі suspilne.media.

У Житомирі на проїжджій частині автодоріг встановлюють "лежачих поліцейських"

  За словами представника житомирського управління автомобільних шляхів Олександра Смолярчука, "лежачих поліцейських" у місті встановлюють щороку на час літнього періоду. Демонтують їх у грудні.

   "Коли випадає сніг, то вони заважають прибиральній техніці, – каже Олександр Смолярчук. – Пристрої примусового зниження швидкості встановлюються на небезпечних ділянках дороги. Наприклад, перед нерегульованими переходами, школами, садочками, в житлових зонах та приватних секторах. Один лежачий поліцейський, в середньому, складається з 16 секцій. Кожна секція має 50 сантиметрів у ширину і 5 – у висоту. Взагалі, є 64 адреси, за якими встановлюються "лежачі поліцейські". Вже встановлено за 42 адресами. За графіком, по плану у нас сьогодні вулиця Соснова, вулиця Короленка і вулиця Баришівська".
 

  Водій Олександр Дмитренко говорить, що "лежачі поліцейські" перед пішохідним переходом – річ необхідна, бо не всі водії є свідомими того, що потрібно призупинитися на переході.

  За словами представника патрульної поліції в області Сергія Смалька, встановлення пристроїв примусового зниження швидкості мотивує водіїв бути більш уважними.

У Житомирі на проїжджій частині автодоріг встановлюють "лежачих поліцейських"

  "Засоби заспокоєння руху застосовують в місцях, передбачених нормами. В межах населеного пункту водій повинен керуватися чинними Правилами дорожнього руху і не перевищувати швидкісний режим в межах населеного пункту. Тобто, їхати не більше 50 кілометрів на годину та враховувати наявність інших дорожніх знаків, які можуть встановлювати швидкісний режим. Водій, зменшивши швидкість, може краще керувати транспортним засобом і бути більш уважним. А також приділити більше уваги дорожній обстановці, яка є в районі дорожніх переходів, де такі пристрої встановлюються", – розповів Сергій Смалько.

 

  Вперше на проїжджій частині автодоріг Житомира лежачі поліцейські з'явилися у 2013 році, каже експерт з транспортної мобільності Дмитро Ткачук.

 

  "Їх була конкретна кількість і з кожним роком вони зношувалися. Станом на 2015 рік їх залишалося всього 11. І тоді ми планомірно кожен рік десь до 500 секцій закуповували. Це десь порядка 20 лежачих поліцейських можна було облаштувати. І фактично з 2016 по 2020 рік ця практика існує. Ну і основна ціль цих пристроїв – зниження швидкості. З мінусів, нарікань серед автомобілістів – це те, що, мовляв, понакладали – доводиться призупинятися. Емоційно це може і обурювати, але я переконаний, що якраз фізичне зменшення швидкісного режиму є єдино дієвим", – розповідає Ткачук.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Оператор: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework