Житомирянка більше шести років створює безпечні іграшки для дітей. ВІДЕО

  Житомирська майстриня Віра Чередниченко більше шести років в'яже гачком безпечні дитячі іграшки. Наразі у доробку близько тисячі іграшок, в’язаних гачком. Біля тридцяти з них можна побачити на виставці в одній із житомирських бібліотек.

   Вид цієї творчості у Японії називають амігурумі. Майстриня Віра Чередніченко розповіла Суспільному, що її іграшки переважно схожі на людей та тварин, - розповідає suspilne.media.

  З її слів, вони є абсолютно безпечними і не викликають у дітей алергії:

  "Іграшки роблю з різних ниток: акрилових, пухнастих поліестерових, бавовняних. Наповнені вони холофайбером, тому не викликають алергії. Це ручна робота, вони створені для діток і навіть для немовлят. Їх можна гризти, кусати і ніщо не відпаде. Вони повністю безпечні і створені з любов’ю".

  Віра Чередніченко каже, що полюбила цей вид мистецтва завдяки мамі, яка змалечку в'язала для своїх дітей кофти та сукні:

  "Я побачила, як мама в'яже і зацікавилася. Вона почала мене вчити. Спочатку у мене не виходило, як і у всіх діток, яких я також навчаю. Потім створила одну роботу, за нею – іншу. Ось так і почала в'язати іграшки".

  Наразі у доробку майстрині близько тисячі іграшок, в'язаних гачком.

Житомирянка Віра Чередниченко більше шести років створює безпечні іграшки для дітей

  У бібліотеці за адресою Смолянський майдан, 1/124 Віра Чередніченко проводить майстер-класи для дорослих і дітей.

  "Ці майстер-класи різної тематики, різного жанру і дуже цікаві. Це і в’язання гачком, і малювання, і петриківський розпис. Заняття цікаві не лише для дітей, але і для дорослих, бо батьки теж беруть участь", – розповіла бібліотекарка Людмила Ковалевич.

  Виставку у дитячій бібліотеці Віра Чередніченко назвала "Плюшева радість":

  "Вона націлена на те, щоб діти не забували, що бібліотеки працюють навіть влітку, і можна до них приходити не просто почитати книжки, але і подивитися нову виставку".

  Наразі Віра Чередніченко готується до Всеукраїнської виставки майстрів амігурумі.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework