Хто з нардепів від Житомирської області отримує надбавки за науковий ступінь та почесні звання

  Рух ЧЕСНО отримав відповідь від Апарату Верховної ради на запит щодо переліку нардепів у Верховній раді 9-го скликання, які мають почесті звання і наукові ступені та отримують грошові надбавки.

  Інформація та відповідь на запит оприлюдненні 13 травня на сайті ЧЕСНО, - передає zhitomir.info.

  «Загалом у Верховній Раді 9-го скликання станом на грудень 2020 року науковий ступінь доктора наук мають 35 народних депутатів, кандидата наук (доктора філософії) – 73 нардепи (найбільше – юридичних та економічних наук), почесне звання «заслужений» (юрист, економіст, журналіст, лікар, будівельник, працівник сільського господарства, сфери послуг тощо) мають 35 нардепів. А 23 депутати є викладачами, доцентами, професорами або ж ректорами. Якщо дивитись у пофракційному розрізі, то найбільша кількість депутатів, які мають науковий ступінь, у фракції «Слуги народу» - 32, на другому місці ОПЗЖ – 12, найменше – чотири нардепи – у депутатській групі «За майбутнє» та позафракційні. Найбільша кількість депутатів зі званням «заслужений» також у фракцій “Слуги народу” та ОПЗЖ – вісім осіб, більшість із них – заслужені юристи», - йдеться у публікації.

  Згідно із розпорядженням голови Верховної ради Дмитра Разумкова від 14 січня 2020 року № 99-к «Про оплату праці народних депутатів України у 2020 році», встановлена доплата за науковий ступінь:

  • кандидата наук (доктора філософії) — 15% посадового окладу;
  • доктора наук — 25%;
  • за почесне звання «заслужений» — 20%;
  • за почесне звання «народний» — 40%.

  Натомість оклад депутата, згідно з постановою, встановлений виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня кожного року, наразі він становить 2270 гривень.

  У 2021 році посадові оклади Верховної Ради виглядають так:

  • голова Верховної Ради — 27 240 гривень (12 мінімумів);
  • перший заступник — 26 105 гривень (11,5 мінімумів);
  • заступник — 24 970 гривень (11 мінімумів);
  • голова комітету, спецкомісії, фракції чи групи — 23 835 гривень (10,5 мінімуму);
  • перший заступник, заступник голови комітету, заступник голови спецкомісії, секретар комітету, заступник голови депутатської фракції чи групи, голова підкомітету комітету — 23 381 гривня (10,3 мінімуму);
  • член комітету — 22 770 гривень (10,0 мінімуму).

  ЧЕСНО порахувало, що у пересічного депутата – члена комітету надбавка складе 3415,50 гривні на місяць.

  «У Верховній Раді цього скликання є депутати, які отримують надбавки і за почесне звання, і за вчений ступінь. Більшість із них представники фракції ОПЗЖ, зокрема нардеп Тарас Козак є кандидатом економічних наук та заслуженим економістом України, Юрій Павленко – заслужений працівник фізичної культури і спорту та кандидат філософських наук, колишній суддя КСУ і теперішній депутат Василь Німченко – заслужений юрист України та кандидат юридичних наук. Проте серед депутатів, що мають подвійну надбавку, є і представники інших фракцій парламенту, наприклад «Європейській солідарності»: Петро Порошенко – заслужений економіст України та кандидат юридичних наук, Руслан Князевич також є заслуженим юристом і кандидатом юридичних наук. У «Слузі народу» подвійну надбавку отримує брат заступника голови ВРУ Микола Стефанчук, він також і заслужений юрист, і кандидат юридичних наук. Аналогічні звання та надбавки має депутатка від «Батьківщини» Анжеліка Лабунська», - йдеться у публікації.

Новини Житомира

 


Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework