У Житомирі запрацював новий центр забору проб на ПЛР-тестування

У Житомирі запрацював новий центр забору проб на ПЛР-тестування

  З 29 вересня у Житомирі запрацював новий центр забору проб на платне ПЛР-тестування, який відкрили на Великій Бердичівській, 64. У перший день роботи зразки прийшли здавати шестеро людей. Вартість одного тесту – 1019 гривень.

   Про це в коментарі Суспільне.Житомир розповіла мікробіологиня обласного лабораторного центру Оксана Бояльська. За її словами, за день фахівці лабораторного центру можуть зробити забір матеріалу у пів сотні людей:

  "Тут проходить забір клінічного матеріалу. Ми беремо мазок із задньої частини носоглотки та носа. Потім цей матеріал складається в штативи і за допомогою холодового ланцюга він відноситься в лабораторію, де з ним починають працювати лаборанти та лікарі. Результат буде видаватися на наступний день після обіду. Працювати в даному приміщенні стало безпечніше, бо воно знаходиться окремо від нашої основної будівлі".

У Житомирі запрацював оновлений центр забору проб на ПЛР-тестування

  Новий пункт забору матеріалів проб відкрили, аби працівники лабораторного центру не контактували з людьми, які прийшли здавати тести на коронавірус, каже заступник директора обласного лабораторного центру Юрій Лутай. Аби біля приміщення не збиралося багато людей, на сайті лабораторного центру організували електронну чергу:

  "В нас з липня місяця працював пункт забору біоматеріалів, відкритий в основній будівлі лабораторного центру. В результаті відкриття цього пункту в нас 4 працівників захворіли на COVID-19. Крім того, тестування проводилось тестами, закупленими за державний кошт. 7 вересня діяльність цього пункту була припинена, після чого ми відкрили пункт забору матеріалів, який відповідає вимогам санітарного законодавства. Ми закупили за власні кошти тест-системи виробництва Південної Кореї, які ми зараз використовуємо для надання платних послуг. Вартість дослідження одного тесту – 1019 гривень".

У Житомирі запрацював оновлений центр забору проб на ПЛР-тестування   Приміщення, у якому організували оновлений центр забору зразків на платне ПЛР-тестування, знаходиться за адресою в Житомирі: вулиця Велика Бердичівська, 64 – вхід з вулиці Довженка навпроти будинку 47.
У Житомирі запрацював оновлений центр забору проб на ПЛР-тестування

Авторка: Аліна Домбровська

Камера: Сергій Кобилянський

 Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework