У Житомирі зменшується рівень госпіталізація хворих з COVID-19, влада чекає рішення Уряду про вихід з «червоної» зони

У Житомирі зменшується рівень госпіталізація хворих з COVID-19, влада чекає рішення Уряду про вихід з «червоної» зони

  Житомирська область ще трохи перевищує показники по динаміці госпіталізації та епідпорогу, але є сподівання, що 1 травня державна комісія ТЕБ та НС ухвалить рішення про вихід з «червоної» зони».

  Про це говорили під час позачергового засідання Житомирського міськвиконкому, яке відбулося 30 квітня, - інформує zhitomir.info.

  Засідання терміново зібрали заради одного питання – внесення змін в рішення виконкому щодо продовження до 30 червня 2021 року обмежувальних заходів, спрямованих проти поширення коронавірусної інфекції COVID-19, відповідно до рішення Уряду.

  Після голосування присутні заслухали інформацію про епідситуацію в місті.

  «Станом на ранок 30 квітня в лікарні №2 перебуває 155 пацієнтів, за добу було госпіталізовано 16 пацієнтів, з них «швидкою допомогою» - 7. В лікарні №1 перебуває 82 пацієнти з COVID-19. По госпіталізації по місту у нас є суттєве зниження. За ознаками, які кожен ранок надає МОЗ, Житомирська область саме по динаміці госпіталізації перевищує показники: потрібно 60 на 100 тисяч населення, а зараз ми маємо 65, але маємо надію, що цей показник зміниться. Також ще є невелике збільшення епідпорогу: при нормі 100 у нас 105. Потрібно дотримуватися тих правил, про які ми наголошували, і ми скоріше зможемо вийти з «червоної» зони», - сказала заступниця мера Марія Місюрова.

  Перша заступниця мера Світлана Ольшанська зауважила, що рішення про вихід Житомирської області з «червоної» зони може бути ухвалене в суботу, 1 травня.

  «Чекаємо суботи, тому що перегляд карантинних зон у нас відбувається щочетверга і щосуботи. В принципі, показники (області) дають право переглянути зональність, але чекаємо суботи і прийняті рішення», - сказала Світлана Ольшанська.

  Ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19, оприлюднені 30.04.2021 на сайті МОЗ.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework