ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Розподільні газові мережі за рішенням суду залишаються у у господарському віданні облгазів

Судовий позов ДК «Газ України», в якому компанія оскаржувала передачу урядом газових розподільних мереж у відання облгазам,

l 02091505не підлягає розгляду через закінчення терміну подачі звернення до суду.

Як повідомляє портал «104.ua», окружний адміністративний суд Києва залишив без розгляду позов ДК «Газ України» (дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України»), про визнання протиправною та скасування постанови Кабінету Міністрів №770 від 20 серпня 2012 року. Згідно з цим документом уряд 3 роки тому передав у господарське відання облгазам розподільні газові мережі.

Суд залишив позов без розгляду, задовольнивши відповідне клопотання Кабінету Міністрів. Як повідомляють представники Кабміну, позовна заява «Газу України» підписана 17 лютого 2015 року, тобто після закінчення більше 2,5 років від дати його вступу в силу, тому позов компанії «Газу України» не підлягає розгляду. Термін подачі звернення до суду в даному випадку становить 6 місяців.

На захист представники «Газу України» заявили, що строк звернення до суду порушений з поважних причин, оскільки компанія дізналася про існування спірного нормативно-правового акта 26 грудня 2014 року.

«З 27 жовтня 2011 року і до 18 вересня 2014 року «Газ України» не вела господарську діяльність, передбачену статутом, оскільки знаходилася на стадії припинення діяльності шляхом реорганізації. При цьому про порушене право позивач дізнався аж 26 грудня 2014 року. Вище викладене в сукупності з поясненнями позивача унеможливило своєчасне звернення до суду з даним позовом», - така позиція«Газу України» в судовому документі.

Суд аргумент ДК «Газ України» не прийняв, дійшовши висновку, що компанія могла і повинна була дізнатися про порушення її прав, інтересів у зв'язку з прийняттям спірних постанов за часом їх офіційного опублікування.

Раніше з'явилося повідомлення про те, що є плани передати «Газу України» на баланс державну частину газорозподільних мереж. У свою чергу, Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує створити окреме державне підприємство для використання розподільних газових мереж.

31 газорозподільне підприємство (облгази) вважають, що позов «Газу України», з вимогою скасувати постанову Кабінету Міністрів №770 від 20 серпня 2012 року, є спробою дестабілізувати ситуацію на газовому ринку України.

Прочитано 2775 раз

Последнее изменение Среда, 02/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework