За 4 роки роботи Рrozorro заощаджено 100 мільярдів

  Житомирщина — область, яка увійшла до списку найбільш економних областей за 4 роки роботи Рrozorro. За 4 роки роботи Рrozorro заощаджено 100 мільярдів.

   Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов у Facebook.

  У грошовому еквіваленті найбільше заощадили в Київській (45,5 млрд), Львівській (5,7 млрд), Дніпропетровській (5,1 млрд), Харківській (4,5 млрд) та Одеській (3,8 млрд) областях. Проте це значною мірою пов'язано з більшою кількістю державних установ у цих областях та, відповідно, більшим обсягом закупівель.

  "Якщо рахувати економію у відсотковому еквіваленті як різницю між початковою вартістю всіх закупівель регіону та підписаними договорами після результатів аукціону, то найбільш економними областями виявилися Тернопільська (10,6%), Чернівецька (6,59%), Івано-Франківська (6,52%), Житомирська(6,15%) та Львівська (6,05%)", - зазначив Милованов.

  За цей рік в Prozorro зареєструвалося більше ніж 50 тисяч підприємців. Близько 90% зареєстрованих підприємств — малий та середній бізнес. "Корупціонери не стануть раптово чесними. Якщо ви встановите світлофор, завжди знайдуться ті, хто буде їхати на червоне світло. І тому за порушення потрібно притягати до відповідальності. Сьогодні в закупівлях покладаються значні очікування на новостворений Офіс фінансового контролю, який відповідатиме за моніторинг та контроль закупівель", - зазначив генеральний директор ДП "ПРОЗОРРО" Василь Задворний,

  Нагадаємо, що у жовтні систему Prozorro об'єднали з реєстром податкової. Тож дані про відсутність чи наявність податкової заборгованості переможця тендеру потрапляють у систему ProZorro автоматично.

Джерело: tsn.ua

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Пятница, 27/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework