Президент на Житомирщині: Уся країна побачить бойову майстерність, вишкіл, навчання українських воїнів ЗСУ. Це одна з найсильніших армій на континенті!». ФОТО

  14 жовтня, у День захисника України, Президент України Петро Порошенко відвідав Житомирщину, аби особисто привітати військовослужбовців зі святом, а також вручити їм високі державні нагороди та понад 200 одиниць нової, сучасної, потужної  військової техніки. 

   Спершу Президент вручив відзнаки, сертифікати на озброєння, а також техніку на військовому аеродромі в смт Озерне Житомирського району. Зазначимо, що цього дня його супроводжували секретар РНБО Олександр Турчинов, віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, міністр оборони Степан Полторак, начальник Генштабу Віктор Муженко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та інші.  

  Відвідавши аеродром в Озерному, Президент побував і на полігоні 199-го навчального центру ВДВ у селі Перлявка Житомирського району, де ознайомилися з ходом практичного виконання етапу бойового злагодження підрозділів Збройних Сил України і високо оцінив якість виконання завдань військовими під час тактичних навчань.

Порошенко

 «Дорогі мої, я вітаю вас з блискучим виконанням тактичною групою поставленого завдання. Вітаю танкістів 36-ої бригади морської піхоти. Блискуче працювали. Вітаю 30-ту бригаду з найефективнішим, найдостойнішим, найдосконалішим виконанням завдання. І, звісно ж, вітаю десантників. Я дуже дякую вам! Наша армія добре навчена, добре озброєна, маючи унікальний бойовий досвід, вона демонструє, що нам є чим захистити українську землю, є можливість звільнити кожен клаптик нашої землі. 

Порошенко

  І 14 жовтня, коли відбудеться ще додаткова передача нових танків, нових БМП, я хотів би наголосити, щоб дуже прискіпливо була окремо проведена по БМП і по танкам перевірка, вдосконалення, прийняття. І лише після цього техніка вирушить або в зону АТО, або ж буде зарахована до складу резерву. Мені було приємно спостерігати з командного пункту бойову техніку, яка повернулася з АТО: і “Баба Таня”, і “Курочка” і вся інша техніка. Вони дуже добре себе проявили і показали, як уміють бити ворога. Сьогодні їх побачить вся Україна. Побачить і віддасть шану нашим славним воїнам!», — акцентував Глава держави.  

Порошенко

  «Під час сьогоднішніх навчань випрацьовувалися питання заборони насування противника на нашу територію. По-перше, відбувалася розвідка противника, під час його насування та переходу в наступ. Після проведення розвідки був нанесений авіаційний та артилерійський  удари по противнику. Після чого противник перейшов у наступ, а перший ешелон оборони відбив його наступ. Після цього противник почав переходити до оборони, і після цього був задіяний і введений в бій загальний військовий резерв. Далі противника було знищено. Тобто, підрозділи виконали своє завдання. Я дуже задоволений перебігом сьогоднішніх навчань. Головне — солдати отримали навички та практику, без якої теоретичні знання були б мертвими.

Порошенко

 14 жовтня, ми отримали нові БМП‒1, модернізовані. Підрозділ 30-ої механізованої бригади отримав БМП‒2, теж вже більш модернізовану техніку. А підрозділ 36-ої  бригади морської піхоти отримав танки Т‒80. Зазначу, що ця техніка дуже якісна, набагато якісніша, аніж ми мали раніше. По-перше, це броня. Вже більше захищений особовий склад і модернізовано озброєння. Це однозначно краще, аніж було раніше!», — розповідає майор Микола Карпенко, начальник штабу 5-го батальйону тактичної групи 81-ої окремої аеромобільної бригади. 

Порошенко

Порошенко

  Варто зауважити, що Президент України дав доручення міністру оборони Степану Полтораку до Дня захисника України (на додаток до стандартного забезпечення) виплатити ще й святкові премії військовим, які нині несуть службу на Сході України.

Порошенко

   «Це має бути на першій лінії — не менше трьох тисяч гривень, а на другій та третій лініях — не менше тисячі», — акцентував Петро Порошенко. Президент наголосив, що нова українська армія є опорою, гарантом та надійним засобом захисту суверенітету України.

Порошенко

Порошенко

Порошенко

Порошенко

Порошенко

Порошенко

Порошенко

Порошенко

Катерина Дейнека

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework