У Житомирі ЗСУ передали чотири позашляховики вартістю 1,4 млн грн, конфісковані за ініціативою обласної прокуратури у межах кримінального провадження

У Житомирі ЗСУ передали чотири позашляховики вартістю 1,4 млн грн, конфісковані за ініціативою обласної прокуратури у межах кримінального провадження

  Органи прокуратури Житомирської області, у межах повноважень,  продовжують вживати заходи, спрямовані на передачу для потреб Збройних Сил України майна, конфіскованого у ході досудового розслідування кримінальних проваджень.

  Так,  31 березня, військовослужбовцям військової частини передано для користування чотири позашляховики вартістю 1, 4 млн грн.

  Як повідомлялося раніше, обласна прокуратура вкотре ініціювала передачу ЗСУ транспортних засобів, конфіскованих у межах кримінального провадження за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги у значному розмірі, під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України). Пропозицію прокурора підтримав суд та виніс відповідне рішення.

  Нагадаємо, автомобілі були ввезені з-за кордону як гуманітарна допомога для українських захисників та розмитнені на пільгових умовах. Таку схему «прокрутив» житомирянин, причетний до благодійного фонду. Однак після цього ділок замість передачі їх військовій частині, вирішив збагатитися на гуманітарці, швидко продавши транспорт за понад півмільйона гривень, хоча ринкова ціна становила 1, 4 млн грн.  

  У січні цього року, за публічного обвинувачення прокурорів обласної прокуратури, цинічного комерсанта засуджено до позбавленні волі строком на 6 років з іспитовим терміном 1 рік і 6 місяців та позбавлено права займатися діяльністю, пов’язаною з отриманням, розподілом та використанням гуманітарної допомоги протягом двох років.

  Викрито псевдоблагодійника завдяки спільним діям Житомирської обласної прокуратури, Управління СБУ в області та Головного управління Нацполіції в області, яке розслідувало злочин.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework