Як виконують обіцянки мажоритарники Житомирської області

  «Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Житомирської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

   Найбільше обіцянок серед мажоритарників цієї області виконав Павло Дзюблик – 62%. Загалом, у нього зафіксовано 45 запевнень, 28 з яких він реалізував, а 4 – провалив.

  Народний депутат, зокрема, не виконав обіцянку створити підрозділи громадської організації «Екологічна варта Житомирщини» в кожному районі області. Станом на січень 2018 року активісти працювали лише в чотирьох містах. Окремо реєструвати підрозділи Дзюблик вважає недоцільним: за його словами, достатньою є робота активістів на місцях.

  Крім того, Дзюблик у березні 2016 року обіцяв знайти кошти для завершення будівництва поліклініки в Радомишлі. У 2017 році стало відомо, що проект із добудови поліклініки за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку не фінансувався. Таким чином, депутат кошти не залучив. Пізніше він пояснив, чому не виконав обіцянку: за словами Дзюблик, незважаючи на всі спроби провести перевірку використання коштів при будівництві та медичні усунути недоліки фінансовий 2016 рік був втрачений.

  Борислав Розенблат впорався рівно з половиною своїх обіцянок. Їх у нього 44, виконав – 22, провалив – 8. Наприклад, депутат пообіцяв, що не голосуватиме за Виборчий кодекс, який передбачає відмову від мажоритарної системи та перехід до пропорційної з відкритими списками. «Закон абсолютно безглуздий і не відповідає жодним вимогам. Я не буду голосувати за цей закон і принципово говорю свою позицію, тому що люди залишаються без права мати свого депутата», – підкреслив нардеп. Поки проект Виборчого кодексу на друге читання не виносили.

  Трохи менше обіцянок, 47%, реалізував Володимир Арешонков. За час каденції депутат узяв на себе 47 зобов'язань, виконав – 22, провалив – 13. У 2015 році Арешонков пообіцяв сприяти легалізації видобутку бурштину в Житомирській області, відтоді він активно працює для виконання цієї обіцянки. Того ж року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект «Про видобування та реалізацію бурштину», одним з ініціаторів якого виступив депутат. Однак у другому читанні ініціативу відхилили.

  Незабаром Арешонков став одним з авторів законопроекту «Про особливості виробництва та обігу дорогоцінного каміння органогенного утворення», який усе ще чекає на розгляд. У листопаді минулого року нардеп повідомив, що поки не змінене законодавство, він намагається врегулювати питання іншими шляхами: звертається до силовиків і глави уряду, співпрацює з місцевими правоохоронними органами.

  Депутат Олександр Ревега виконав 33% своїх обіцянок: з 36 він впорався з 12, провалив – ще 12. Ревега, в тому числі, сприяв вирішенню проблеми забезпечення питною водою села Мовчанівка в Житомирській області. За його сприяння з державного бюджету на капітальний ремонт артезіанської свердловини №45 було виділено й використано майже 200 тисяч гривень.

  28% обіцянок виконав Володимир Литвин, а загалом він дав їх 25, виконав – 7, провалив – 4. До кінця каденції йому, наприклад, потрібно виконати обіцянку організувати в кожному селі та селищі щонайменше одне працююче господарство або підприємство, щоб забезпечити робочі місця. Досі жодних кроків для вирішення цього питання Литвин не зробив.

  Аутсайдер рейтингу – Віктор Развадовський, який виконав лише 12% своїх обіцянок. З 8 зобов'язань він виконав одне, а 2 – провалив. При цьому в депутата немає обіцянок, які стосувалися б саме його округу.

  Детальніше – на інфографіці.

79335 1 uk normal

 Новини Житомира

    

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework