Житомирські депутати й досі не визначилися, на що спрямувати по 4 млн грн, які виділені на округ

Житомирські депутати й досі не визначилися, на що спрямувати по 4 млн грн, які виділені на округ

  Станом на середину квітня депутати Житомирської міської ради так і не визначилися, на що спрямувати 24 млн грн з міського бюджету, які виділені цього року на шість округів – по 4 млн грн на кожен.

  Про це в коментарі Житомир.info12 квітня повідомив голова бюджетної комісії міської ради Юрій Мойсеєв.

  «Наразі депутати так і не визначилися щодо розподілу цих коштів, тому що до цього часу не можуть дійти згоди як їх використати – чи спрямувати на об’єкти на своїх округах, чи виділити кошти кожному депутату. Моя особиста думка – депутати мають об’єднуватися навколо проєктів на своїх округах і їх робити, тому що це кошти, які виділяються на благоустрій округів, на об’єкти, а не депутатські кошти. Наскільки я знаю, двічі збиралися депутати округу №2 за ініціативи Тетяни Онопрієнко, я один раз збирав шість депутатів по своєму округу №1, а на інших округах взагалі не збиралися. Деякі депутати пропонують просто поділити ці кошти – по 500 тис. грн кожному. Але ж на окрузі за депутатів голосувала різна кількість людей, хтось отримав 900 чи 1,5 голосів, а за декого проголосували 150 чи 300 людей. То давайте тоді ділити ці кошти пропорційно кількості голосів, бо давати кожному по 500 тисяч – це не дуже чесно», - наголосив Юрій Мойсеєв.

  Він також повідомив, що крім коштів на округ є й депутатські кошти – по 100 тис. грн кожному депутату.

  «На сесії в грудні минулого року, коли формували бюджет на 2021 рік, ми проголосували за 4,2 млн грн, які виділяються для роботи на округах: кожен депутат має по 100 тис. грн, які він може, як і раніше, спрямувати на матеріальну допомогу, допомагати школам, дитячим садочкам і т.д. Дехто вже їх навіть витратив», - сказав голова бюджетної комісії.

  Щодо 24 млн грн на округ, то терміну, до якого депутати мають визначитися з їх використанням, немає.

  «На сесії ніякі терміни не обговорювалися, гроші виділялися на 2021 рік і якщо депутати не визначаться й не ухвалять рішення, то ці кошти залишаться в міському бюджеті і можуть бути витрачені на щось інше», - зауважив Юрій Мойсеєв.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework