На Житомирщині перевіряли в яких умовах відпочивають діти

11 серпня члени обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року відвідали сезонний дитячий оздоровчий заклад «Лісовий берег» та дитячий оздоровчий заклад «Супутник», аби ознайомитися із умовами, в яких живуть, харчуються, відпочивають та отримують медичну допомогу юні жителі нашої області.

 

На даний час серйозних порушень правил перебування дітей в оздоровчих закладах на Житомирщині не зафіксовано. Окрім цього, всі путівки, придбані за бюджетні кошти, розподіляються в області за принципом соціальної справедливості, тобто їх отримують дітки, які найбільше цього потребують. У 2014 році основна увага приділяється оздоровленню та відпочинку дітей військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, - про це повідомляє прес-служба ОДА.

«На Житомирщині зростає кількість благодійних фондів, які організовують відпочинок дітей за кордоном. Найближчим часом група школярів поїде до Польщі. А вже зараз пора розпочинати підготовку до оздоровлення дітей влітку 2015 року, - говорить заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк: - При цьому основну увагу варто приділити оновленню матеріально-технічної бази закладів, які перебувають у комунальній власності». Посадовець констатує, що оздоровлення й відпочинок дітей залежать не лише від комфортних умов у приміщеннях, а й від цікавої програми організації дозвілля та позитивних емоцій і незабутніх вражень, отриманих у таборах.

У сезонному дитячому оздоровчому закладі «Лісовий берег» зараз перебуває 250 дітей. За словами лікаря-педіатра закладу Лариси Єжової, всі дітлахи, які мають проблеми зі здоров’ям, отримують якісні медичні послуги, серед яких масаж, лікувальна фізкультура, аеротерапія. Протягом першої табірної зміни було зафіксовано покращення загального фізичного стану юних відвідувачів на 9%. При цьому, як наголошує лікар, за 21 день дітям із зайвою вагою вдається схуднути, а ті, хто має затримку фізичного розвитку, набирають вагу та навіть підростають. 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework