×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На державному підприємстві збиралися «відмити» півтора мільйони гривень

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 12 кримінальних правопорушень у сфері державних закупівель.

n 3009156014Як повідомляють у відділі боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Житомирській області, за матеріалами відділу розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191, ч.1 ст. 209  Кримінального Кодексу України за фактом вчинення службовими особами державного підприємства розтрати коштів в сумі понад 1,5 млн. грн., відмивання незаконних грошей.

Як повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області,протягом 2015 року службовими особами державного підприємства у ході виконання робіт за кошти державного бюджету, закуплені комплектуючі за завищеною на понад 1,5 млн. грн. ціною у приватної фірми ТОВ «А». Посадові особи фірми, в свою чергу, з метою приховування незаконного походження комплектуючих та легалізації коштів, одержаних внаслідок завищення їх вартості, відобразили їх придбання через ланцюг «транзитних» та «фіктивних» підприємств. На даний час проводиться досудове розслідування.

Загалом протягом січня-серпня 2015 року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Житомирській області  проведено заходи з метою виявлення фактів легалізації злочинних доходів, відпрацювання пріоритетних галузей економіки, за результатами яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 12 кримінальних правопорушень у сфері державних закупівельза предикатним злочинами (ст.191, 364 КК України) на суму понад11 млн.грн.(за аналогічний період 2014 року -14на суму 17,7 млн. грн.),1- за фактами легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 209 КК України ) на суму1, 5 млн. грн.( за аналогічний період 2014 року –3на суму 4,8 млн. грн.). У межах кримінальних проваджень накладено арешт на майно та кошти на загальну суму понад8 млн. грн.( за аналогічний період 2014 року – на суму 12,6 млн. грн.).

Последнее изменение Среда, 30/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework