В Житомирі молодь навчають як впливати на владу

В Житомирі молодь навчають як впливати на владу

  Попри війну, в Житомирі продовжує свою роботу Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу.

  Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні — це найбільша програма технічної допомоги Україні з боку ЄС у сфері боротьби з корупцією. EUACI фінансується ЄС і спів-фінансується та впроваджується Данською агенцією з міжнародного розвитку. Тож як тільки з’явилася можливість, громадська організація «Ендшпіль», що реалізує проект «Ти маєш вплив» в межах діяльності Антикорупційної ініціативи відновила зустрічі з молоддю і продовжили розповідати про інструменти електронної демократії, про відкриті дані і їх можливості, про корупцію та її шкоду для нашої держави. Про все те, що так відрізняє нас від наших ворогів. Заходи в школах №4 і  №12 та Поліському національному університеті проводилися як онлайн, так і офлайн. Зустрічі проводили і журналісти розвідувачі, і експерти з дезінформації та фахівці з відкритих даних. Метою стало навчання молоді, віком від 15 до 20 років володіння основними інструментами електронної демократії та навчання їх користуванню відкритими даними. Адже саме ці інструменти дозволяють не тільки приймати активну участь у житті міста і країни, а й контролювати діяльність органів публічної влади.

  Поруч з організацією навчання, представники Антикорупційної ініціативи допомогли зробити цей процес ще й комфортнішим для наших дітей. В межах проекту було закуплено близько півсотні крісел мішків для сховищ, що дозволить хоч трішки покращити перебування там наших дітей.

  Представники ГО «Ендшпіль» зазначають: «Війна не просто зробила нас сильнішими. Вона показала, що наш шлях – до європейських цінностей, до прозорої, демократичної і підзвітної влади вірний і єдино можливий. І його треба продовжувати попри все. Ми не маємо права втратити досягнення наших міст і держави у формуванні прозорої влади та боротьби з корупцією. Тому, ми продовжуємо працювати. А  маючи таких партнерів, як Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу, що працює в Україні попри все, ми точно знаємо: ми вистоїмо, ми переможемо і продовжимо розвиток! Демократичний, вільний та без корупції!»

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework