Паливний скандал у Бердичеві на Житомирщині: заступника мера відсторонили від посади

Паливний скандал у Бердичеві на Житомирщині: заступника мера відсторонили від посади

  Першого заступника міського голови Бердичева Артема Азізова підозрюють у розкраданні 31-ї тони пального.

  Скандал з розкраданням стратегічного запасу палива Бердичевської громади в особливо великих розмірах набув нового розмаху. Бердичівський районний суд на Житомирщині 25 серпня вирішив відсторонити від посади на час розгляду справи першого заступника міського голови Артема Азізова. Від посади також відсторонено начальника міської комунальної аварійно-рятувальної служби Павло Котик.

  Про це повідомили в Бердичівському відокремленому підрозділі ВГО "Стоп корупції".

  Бердичевських посадовців підозрюють у розкраданні 31 тонни стратегічного пального під час війни на сумму понад 1 млн грн. Паливо мало б піти на потреби оборони. Утім було "роздерибанено" між певними фірмами, підприємцями і невідомими громадськими формуваннями, що спричинило скандал в громаді.

  19 серпня заступнику мера і начальнику комунальної служби було оголошено про підозру. А вже за тиждень, 25 серпня Бердичівський суд виніс рішення про міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, а також відсторонив підозрюваних від займаних посад.

  Заступник мера Артем Азізов своєї провини не визнає. Мовляв, це – приклад політичного переслідування.

  "Паливо потрібно було прийняти швидко, МКАРС оформив його на свій баланс, ніяких інших вказівок щодо його використання на той момент не було (відповідне рішення ради оборони з’явилось лише через кілька тижнів). Своїх комунальних потужностей по зберіганню такої кількості пального у міста ніколи не було, тож і довелось обдзвонювати представників усіх АЗС, щоб розмістити його. Ледве вдалось домовитись з ТОВ "Техсервіс" (заправка біля "ВАЗу", якою до війни керував один з депутатів міської ради – авт.), щоб розмістити паливо в них", - розповідає він місцевим журналістам.

  Бердичівські борці з корупцією упевнені: до дерибану пального у військовий час руку доклав і особисто мер міста.

  "Міському голові не вручили Підозру тільки тому, що його не було на місті. Він так само має бути серед звинувачуваних. І його теж мають відсторонити від посади", - заявляють в Бердичівському підрозділі ВГО "Стоп корупції".

  Як повідомлялось раніше, СБУ на Житомирщині 19 серпня оголосила підозру першому заступнику міського голови Бердичева Артему Азізову, а також начальнику міської комунальної аварійно-рятувальної служби Павлу Котику.

  "На Житомирщині співробітники Служби безпеки України задокументували схему розтрати пального зі стратегічного матеріального резерву громади, яку організував один із заступників Бердичівського міського голови. Посадовець разом зі своїм спільником розтратили 31,3 тисячі літрів дизельного пального на понад мільйон гривень, яке повинно було використовуватися виключно для потреб оборони та для забезпечення життєдіяльності територіальної громади в умовах дії воєнного стану", - йдеться в офіційному повідомленні Житомирського обласного управління Сдужби Безпеки України.

  Також повідомлялось раніше, що тему про дивний розподіл палива в Бердичівській ОТГ підняв народний депутат Богдан Кицак Він оприлюднив перелік організацій, яким Бердичівська міська рада виділяє паливо, на своєму Телеграм-каналі. У переліку – комунальні підприємства, добровольчі формування тер оборони, а також ціла низка громадських організацій і благодійних фондів, приватні особи.

  У громадськості Бердичева виникло чимало запитань щодо такого непрозорого розподілу дефіцитного палива. Люди не розуміли, чому саме ці організації і приватні особи отримали пальне зі стратегічних запасів громади.

  Бердичівські борці з корупцією просили Офіс Генерального прокурора, Службу безпеки України та Національну поліцію відреагувати на ситуацію з розподілом дефіцитного пального з резервів громади Бердичева. На переконання місцевих активістів, розтрата стратегічних запасів пального може суттєво підірвати обороноздатність регіону.

  Перевірка служби безпеки підтвердила, що зловмисники заподіяли Бердичівській міській територіальній громаді збитки на 1,06 млн гривень.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework