У Житомирі жителі вулиці Дмитрівської скаржаться на комунальників, котрі пошкодили їхній газон

У Житомирі жителі вулиці Дмитрівської скаржаться на комунальників, котрі пошкодили їхній газон

  Жителі вулиці Дмитрівської скаржаться на комунальників, котрі зняли шар ґрунту вздовж тротуарів, пошкодивши газон, за яким доглядали мешканці будинків, розташованих на цій вулиці. Комунальники кажуть, що ґрунт зняли для того, щоб під час дощу не затоплювало вулицю, а газон можна відновити.

  За словами місцевої жительки Наталії Шиленко, поблизу будинків люди щороку сіють газонну траву. Цьогоріч газон знищили, каже жінка.

   "Ми за цими газонами доглядаємо – сіємо траву навесні , а потім косимо її самі. Нам сказали, що прибиратимуть тут лише частково – зроблять зачистку бордюрів, а вийшло, що повністю знімають верхній шар. Мені подобалося, коли була трава на газонах, а зараз верхнього шару ґрунту немає і навряд чи там щось ще виросте", – розповідає Наталія.
 
  Суспільне звернулося за коментарем до управління автошляхів (УАШ) Житомирської міськради. Представник управління Денис Макарчук каже, що шар ґрунту знімають, щоб покращити санітарний стан вулиць, – аби тротуар не затоплювало під час дощу, а взимку легше було згортати сніг. Газон місцевих жителів вони, з його слів, при знятті ґрунту не пошкодили.
 
   "Ґрунт знімали на зелених зонах – той, який був зайвим і лежав горбом. Робили це для того, аби взимку легше було згортати сніг на сторону, а також для покращення ландшафтного дизайну. Там були насадження у вигляді кількох тюльпанів. Ніхто не заважає людям посадити знову", – говорить представник УАШ.
 
  Тетяна Андрєєва, котра теж живе на Дмитрівській, каже: попри те, що комунальники проводили роботи з очистки тротуару і раніше, у дощову погоду його все одно затоплює.

  "З одного боку, коли просто чистять бордюри – 20-30 сантиметрів – це добре. Але там по вулиці зняли дуже багато землі. А вода як стояла на тротуарах, так і буде стояти – вона нікуди не дінеться, тому що треба ремонтувати тротуар", – говорить Тетяна.

 

Автори: Сергій Косюченко, Ольга Груп Сікора

Оператор: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework