У Житомирі зливну мережу готують до перших морозів

У Житомирі зливну мережу готують до перших морозів

  У Житомирі зливну мережу міста прочищають та готують до перших морозів – щодня на лінію виїжджає дві бригади, які очищують зливні колодязі, та одна бригада, яка промиває труби.

   Про це Суспільному розповів директора комунального підприємства "Експлуатація штучних споруд" Михайло Стельмащук. За його словами, роботу ускладнює велика кількість опалого листя, яке забиває стоки.

У Житомирі зливну мережу готують до перших морозів  Механізатор комунального підприємства "Експлуатація штучних споруд" Олександр Яневич розповідає, що в осінній період бригади за день вичищають 40-50 решіток:

  "Дуже багато листя. Особливо в таких районах, як Вітрука, Смолянка, де ростуть дерева. А так, то тут все узбіччя в піску, пішли дощі, тому це все потрапляє в решітки".

У Житомирі зливну мережу готують до перших морозів  Олександр Яневич каже, що під час очистки ливнівок за потреби замінюють решітки та люки:

  "Ми їх прочищаємо, дивимося, де є провали, записуємо. Є дві бригади, які їздять і міняють ливневі решітки".

У Житомирі зливну мережу готують до перших морозів  Виконуючий обов’язки директора комунального підприємства "Експлуатація штучних споруд" Михайло Стельмащук розповів, що загальна протяжність зливних мереж в місті близько 87 кілометрів, але, щоб встигнути до зими, очищують лише найбільш забруднені:

  "Всі це розуміють, що вода і мороз – це лід. Тому, коли люди працюють і кажуть, що вже неможливо працювати, бо його витягуєш, а воно промерзає прямо до металу – на цьому роботи припиняються. Ми першочергово очищуємо ті ливневі решітки, які цього найбільше потребують. Там дуже багато піску і листя. Його треба почистити першочергово, щоб там не було піску чи листя, щоб було вільне проходження води".

 

Авторка: Ольга Степуренко

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework