В Житомирській обласній лікарні відкрили реконструйоване відділення нефрології

В Житомирській обласній лікарні відкрили реконструйоване відділення нефрології

  12 травня у Житомирській обласній лікарні відкрили реконструйоване відділення нефрології з ліжками інтенсивної терапії. У відділенні 34 ліжкомісця та 6 ліжок інтенсивної терапії. Планується, що на його базі також проводитимуть операції з трансплантації нирок.

  Про це Суспільному розповів генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Богдан Леськів. За його словами, такого ремонту, включно з оновленням всього устаткування, у відділенні не було більше 30 років.

   "У цьому відділенні ми плануємо щорічно лікувати 1000-1200 пацієнтів, – каже Богдан Леськів. – Ми вже підійшли до трансплантації органів серця і нирок. І якраз на базі цього відділення будуть лікуватися не тільки пацієнти, які мають проблеми з нирками, але й пацієнти, які готуватимуться до пересадки органів".
 
 Відділення налічує 34 ліжкомісця та 6 ліжок інтенсивної терапії. Його завідувачка Алла Біляс говорить, що тут створені всі умови для перебування пацієнтів і роботи медичних працівників.
 
  "Відділення з функціональними ліжками, в палатах інтенсивної терапії є все необхідне для надання невідкладної допомоги. Є монітори, кисневі точки. В кожній палаті є туалетна кімната, душ, також є холодильники", – розповідає лікарка.
 
  Реконструкція дала можливість підготувати відділення до проведення операцій з пересадки нирок. За словами Богдана Леськіва, лікарня має всі матеріально-технічні засоби для проведення таких операцій.

  "Ми отримали ліцензію від Міністерства охорони здоров’я, є рішення Кабміну про включення лікарні у перелік лікувальних закладів, що мають надавати медичну допомогу при трансплантації. Також ми отримали відповідні сертифікати які дають можливість проводити такий вид оперативних втручань", – говорить генеральний директор обласної лікарні.

   На реконструкцію відділення та придбання нового устаткування з обласного бюджету виділили два з половиною мільйони гривень. Ще один мільйон гривень на ремонт двох палат інтенсивної терапії дав спонсор.

  "Ми придбали єдиний в області апарат, який називаємо "суха нирка" – він дає можливість проводити гемодіаліз без відповідних інженерних споруд", – каже Богдан Леськів

  Відділення нефрології пройшло аудит Служби інфекційного контролю "Чиста лікарня безпечна для пацієнта".

   "В даному відділенні ми провели аудит щодо налагодження санітарно-гігієнічного режиму і навчання персоналу в рамках програми "Чиста лікарня безпечна для пацієнта". Тому Житомирській обласній лікарні ми вручаємо відповідну табличку", – розповіла керівниця Служби інфекційного контролю Людмила Катрич.
 

Журналіст: Володимир Шолдрук

Оператор: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework