У Житомирі у лікарні №1 встановили 2-тонний резервуар для рідкого кисню

У Житомирі у лікарні №1 встановили 2-тонний резервуар для рідкого кисню

  Кріоциліндр, який централізовано подаватиме кисень для хворих на COVID-19, запрацював у міській лікарні №1 Житомира. Про це Суспільному розповів директор медичного закладу Володимир Мордюк. Резервуар розрахований на 2 тонни рідкого кисню. Його вистачає на 2 доби безперебійної роботи.

  За словами Володимира Мордюка, у першій міській лікарні це вже 8 резервуар для збереження рідкого кисню. Кріоцилінр для медзакладу надали в користування на безоплатній основі.

  "Було укладено договір з компанією, яка будувала цю магістраль, – розповідає Володимир Мордюк. – Роботи почалися на початку березня. За місяць зробили магістраль між двома корпусами".
 
  За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, заправляти рідкий кисень в резервуари коштує бюджету лікарні вдвічі дешевше, ніж купувати кисень в балонах.
 
  "В пік лікарня в середньому використовує 1,5 тонни кисню за добу, – каже Сергій Сухомлин. – Тонна кисню в балонах коштує приблизно 13-14 тисяч гривень. А тонна рідкого кисню коштує 7 тисяч гривень. В балонах переносити цей кисень важко і його ще треба знайти, бо не всі відвантажували. На підведення комунікацій витратили частину коштів державної субвенції і частину власних коштів лікарні. Поки цього достатньо, аби забезпечити безперебійну подачу кисню хворим на COVID-19".
 
 

Авторка: Аліна Домбровська

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework