На Житомирщині виготовляють сік із паростків пшениці

На Житомирщині виготовляють сік із паростків пшениці

  На Житомирщині фермерське господарство виготовляє сік із паростків пшениці вітграс, яку вирощує у своїй теплиці.

   Про це кореспонденту Укрінформу розповів засновник фермерського господарства «Koval» Ярослав Коваленко.

  «Паростки пшениці упродовж 12-14 днів виростають до 15 сантиметрів. Потім їх зрізаємо і робимо з них дуже корисний сік», - зазначив Коваленко.

  Такий сік можна зберігати в холодильнику до 10 днів, а якщо заморозити – до пів року. Розморожений вітграс треба спожити упродовж дня.

  За словами Коваленка, вітграс має ряд корисних властивостей. Зокрема, підвищує імунітет, постачає в кров додатковий кисень та очищає її від холестеринових і атеросклеротичних бляшок, нормалізує кров’яний тиск, живить шкіру, сприяє покращенню розумової та фізичної активності, нормалізує зір.

  Фермер додає, що з такого соку можна готувати і вітамінний коктейль, додавши до вітграсу яблуко.

  Загалом у теплиці вирощують мікрозелень гороху, редиски, руколи, соняшника, гірничі, крес-салату, люцерни, капусти, щавлю, базиліку, пшениці.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework