Туалети без дверей і умивальники під замком: Моніторингова група з прав людини перевірила Тетерівський дитячий будинок-інтернат 

Туалети без дверей і умивальники під замком: Моніторингова група з прав людини перевірила Тетерівський дитячий будинок-інтернат 

  Працівником Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Вітою Сидоренко разом з регіональним координатором взаємодії із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Житомирській області Оленою Коваленко, громадськими моніторами Олексієм Котвицьким та Андрієм Сторожуком здійснено моніторинговий візит до Тетерівського дитячого будинку-інтернату.

  Про це  повідомили на офіційному сайті Омбудсмана.

 Тетерівський дитячий будинок-інтернат Житомирської обласної ради є соціально-медичною комунальною установою для проживання дітей з інвалідністю віком від 4 до 18 років та осіб з інвалідністю віком до 35 років з порушенням фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду.

  В інтернаті на час візиту проживало 72 особи. Вихованцям створено задовільні умови проживання: спальні чисті та затишні, ігрові кімнати та навчальні класи належно обладнано, забезпечено вільний доступ до мережі інтернет.

  Водночас під час візиту виявлено недоліки, які призводять до порушення прав вихованців і підопічних. Зокрема відсутні двері в туалетних кабінках, що порушує приватність. Також в закладі обмежено вільний доступ до санітарних зон, а саме: умивальні кімнати закрито на навісні замки, ключі від яких знаходяться у персоналу і без їх участі самостійне здійснення вихованцями і підопічними гігієнічних процедур неможливе. Зазначені обмеження не забезпечують належного дотримання протиепідемічних заходів під час епідемії COVID-19.

  Порушено вимоги будівельних норм щодо архітектурної доступності, зокрема відсутній пандус, побутові кімнати та зони загального користування не облаштовано розумними пристосуваннями для осіб з інвалідністю.

  До посадових обов’язків персоналу не внесено пункт про заборону катувань, що передбачено статтею 10 Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

  Звіт за результатами візиту буде направлено керівнику закладу, до Житомирської ОДА, а також з метою інформування до Міністерства соціальної політики України.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework