Чиновниця, продавець та директорка експертного підприємства на купівлі квартири для дитини-сироти «заробили» понад 150 тис. грн.

Чиновниця, продавець та директорка експертного підприємства на купівлі квартири для дитини-сироти «заробили» понад 150 тис. грн.

  Новоград-Волинська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням щодо зловживань під час придбання за бюджетні кошти квартири за цільовою Програмою забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

   Наразі, за погодженням із процесуальним прокурором, трьом особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень. А саме, колишній посадовиці Департаменту Новоград-Волинської міськради - у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою (ч.3 ст. 191 КК України), директорці експертного підприємства – у  зловживанні повноваженнями особи, яка надає публічні послуги (ч.1 ст. 365-2 КК України) та жителю Києва - у привласнені бюджетних коштів, за попередньою змовою (ч.3 ст. 191 КК України).

  За даними слідства, маючи злочинний умисел щодо заволодіння бюджетними коштами, у конкурсі з придбання житла для соціально незахищеної категорії дітей, який проводила Новоград-Волинська міськрада у 2017 році, взяв участь 25-річний житель Києва, запропонувавши свою однокімнатну квартиру.

  Задля реалізації такого умислу, за попередньою змовою з посадовицею Департаменту міськради – головою засідання робочої групи, він запропонував придбати житло за завищеною ціною – 440 тис. грн, хоча, згідно проведеної під час розслідування експертизи, вартість квартири становить 288 тис. грн.

  Чиновниця, зловживаючи службовим становищем, порушила принцип максимальної ефективності й результативності та умисно не вжила заходів для встановлення ринкової вартості пропозиції і її відхилення, унаслідок чого таку пропозицію визначено переможцем конкурсу.

  Аби приховати злочинні дії, ділок звернувся до директорки експертного приватного підприємства, яка оцінила квартиру не відповідно до її реальної вартості, а на потрібну йому  суму - понад 450 тис грн.

  Унаслідок незаконних махінацій з ціною за однокімнатну квартиру для дитини-сироти із бюджету перераховано 440 тис. грн. Таким чином, чиновницею допущено розтрату понад 150 тис. грн бюджетних коштів, які були привласнені переможцем конкурсу.  

  Досудове розслідування, яке проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції, триває.

  За клопотанням прокуратури, на нерухомість двох підозрюваних – квартири – судом накладено арешт, стосовного третього – перебуває на розгляді у суді.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework