У Житомирі ринки продовжують працювати у звичному режимі

У Житомирі ринки продовжують працювати у звичному режимі

  У Житомирі після введення "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки ринки продовжують працювати у звичайному режимі із дотриманням карантинних вимог.

   Про це Суспільному розповів заступник директора "Житомирського кооперативного ринку" Юрій Прудніков. За його словами, адміністрація ринку контролює дотримання карантинних вимог:

  "Ринки повинні працювати, тому що, якщо вони і підприємства не працюють, то економіка йде вниз. Людям потрібно за щось утримувати свої сім’ї, платити комунальні платежі, кредити в банках".

У Житомирі ринки продовжують працювати у звичному режимі  Працівники Держпродспоживслужби разом із адміністрацією ринку щодня проводять перевірки щодо дотримання протиепідеміологічних норм, каже головний спеціаліст Держпродспоживслужби Олександр Шатило:

  "Температупний скринінг проводиться лише працівникам, відвідувачам не міряють температуру з шостого червня 2020 року. Покупця до відповідальності ми притягнути не можемо, але зауваження робити можемо. Продавець не має продавати товари людині, яка не вдягнута в маску. Всю відповідальність несе адміністрація ринку, на них складають протоколи і люди сплачують штраф. Мінімальний штраф – 170 гривень, а максимальний – 34 тисячі гривень".

У Житомирі ринки продовжують працювати у звичному режимі   Наталія Нагорна продає м’ясо птиці у м’ясному павільйоні центрального ринку Житомира. Її робочий день починається о 7 ранку з температурного скринінгу, а потім жінка стає за прилавок.

  "Ми дезінфікуємо всі поверхні, закриваємося кожні півгодини, дезінфікуємо, одягаємо рукавички, маски, все, що потрібно. Якщо людина без маски, то ми її не обслуговуємо", – розповіла Наталія Нагорна.

У Житомирі ринки продовжують працювати у звичному режимі  Інспектор з торгівлі Лілія Сарбайцева каже, що крім маскового режиму, між покупцем та продавцем повинна бути дистанція 1.5 метри та спеціальні пластикові перегородки-екрани, але це стосується лише критих павільйонів:

   "Ми хотіли зробити ці перегородки такими, щоб вони повністю знизу відгороджували продавця та покупця. Але цього не можна зробити, бо людина не чує".

 

Авторка: Дар’я Самаріна

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework