Винесено вирок водійці, яка збила пішохода і залишила потерпілу без допомоги

Винесено вирок водійці, яка збила пішохода і залишила потерпілу без допомоги

  Новоград-Волинською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у справі за фактом скоєння водійкою дорожньо-транспортної події, унаслідок чого потерпілій заподіяно тяжке тілесне ушкодження та залишено її у небезпеці без допомоги, що сталося у Романівському районі.

   У ході судового провадження встановлено, що дорожньо-транспортну подію у серпні 2017 року скоїла жителька смт Миропіль.

  Керуючи автомобілем  Volkswagen Passat та рухаючись у селищі по вулиці Центральній, водійка проявила неуважність до змін дорожньої обстановки, не зменшила швидкості і не зупинила автомобіль та здійснила наїзд на пішохода, 78-річну жінку, яка переходила дорогу.

  Унаслідок дорожньо-транспортної події потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя у момент спричинення.

  Однак водійка, проявивши байдужість, не вжила заходів для надання домедичної допомоги потерпілій, не викликала екстрену медичну допомогу, а натомість, аби уникнути відповідальності за скоєне, зникла з місця події, залишивши літню жінку увечері напризволяще. 

  Вироком Баранівського районного суду водійку визнано винною у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135, КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

  Разом з цим, судом враховано, що на утриманні обвинуваченої перебуває троє малолітніх дітей, та, за клопотанням сторони захисту, звільнив засуджену від відбування покарання згідно Закону України «Про амністію у 2016 році».

  Наразі вирок (від 21.10.2020) не набрав законної сили.

Новоград-Волинська місцева прокуратура

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework