У лікарнях Житомирської області бракує кисневих балонів для хворих на коронавірус

У лікарнях Житомирської області бракує кисневих балонів для хворих на коронавірус

  Головна лікарка Романівської районної лікарні, що в Житомирській області, у соцмережі написала про критичну ситуацію із балонами з киснем у медзакладі. Нині кілька балонів надали небайдужі, але навіть наявного кисню недостатньо для такої кількості хворих на коронавірус.

  Про це йдеться в сюжеті ТСН.

 

  Романівська районна лікарня почала приймати коронавірусних хворих лише 14 жовтня, але вже нині інфекційне відділення заповнене на 90%. Зі слів місцевих мешканців, нині у лікарні вже шість пацієнтів на кисневій підтримці, кожному з них потрібен один балон на добу.

  "Пацієнт з цією хворобою (коронавірусом - ред.) потребує дуже багато кисню, бо ушкоджуються легені, кров не насичується киснем і кисень цим людям вкрай необхідний. Вони відчувають дискомфорт, задуху, аж до втрати свідомості", - каже Олег Пащинський, лікар анестезіолог Романівської лікарні. 

  Медик пояснює, що кисневих балонів не вистачає, а закупити їх не можна. Головна лікарка вже написала пост до соцмереж з проханням про допомогу. Бо заправляють кисневі балони аж у Житомирі, який за 70 кілометрів від лікарні.

  "Ми розуміємо що і авто може зламатися і погодні умови можуть зіпсуватися. Враховуючи це, хочемо мати хоча б тижневий запас кисню", - зауважує Ірина Серт, головна лікарка Романівської районної лікарні.

  У Житомирській обладміністрації про проблему знають і кажуть, що Романівська лікарня не єдиний заклад, який відчуває дефіцит балонів. Але купити нові чиновники зможуть лише, якщо уряд виділить на це додаткові гроші.

  "Сьогодні урядом вирішується питання щодо збільшення обсягів кисню. Державним бюджетом для Житомирської області передбачено 18 млн для лікарень, які закуповують кисень. Нині є тривожні сигнали, але ми це питання тримаємо на контролі і будемо вирішувати", - запевнила Наталія Остапченко, заступниця голови Житомирської облдержадміністрації.

  Але навіть після виділення грошей потрібен час для закупівлі. Тому в лікарні сподіваються, що допомога через соцмережі прийде швидше. Небайдуже вже надали три балони. 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework