«Сьогодні я захищаю свою Батьківщину так само, як мій дід – у 41-45-му рр.», – артилерист Руслан Циркевич

Взагалі, історії заманулося нагадати про себе, як про даму непередбачувану і невблаганну: два народи, котрі у 41-45-му рр. пліч-о-пліч били гітлерівців, нині намагаються остаточно перетворити на ворогів.

Онуків та правнуків одних ветеранів, котрі під снарядами «Градів» ховають усе живе на чужій для них Україні, злочинне російське телеугрупування називає «героями», інших онуків інших ветеранів тієї самої Радянської армії, котрі не дають агресорам і сепаратистам лізти їхньою Батьківщиною, нарікає «карателями». Телекілери з «рашаТБ» вдовбують у голови співвітчизникам, мовляв, Україна мало не вийшла сухою з війни з фашистами, і що, можливо, у ній і були достойні борці з нацизмом, але, на жаль, тими, з ким вони боролися у 41-45, стали їхні онуки та правнуки.

У Росії їх називають «карателями», у себе на Батьківщині вважають справжніми захисниками-героями. Один із таких – старший сержант Руслан Циркевич – служить за контрактом у 26-й Бердичівській артилерійській бригаді. У зоні АТО побував двічі – з початку липня по кінець серпня 2014-го та з грудня 2014-го по лютий 2015-го. Правда – вона завжди одна, каже Руслан, і ця правда у тому, що перебуваючи на Донеччині, він захищав українську землю.
Руслан Циркевич, командир гармати 4-го гарматного самохідного артдивізіону: «Все мои друзья, братья, сослуживцы, с которыми я воевал в зоне АТО, понимали куда едут – защищать свою Родину, чтобы террористы не проникли дальше. Определилась буферная зона, и нашей задачей было не дать им дальше пройти на нашу землю».
Подробиці у сюжеті «ВІК».

Последнее изменение Четверг, 07/05/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework