У Житомир привезли четвертий комплект обладнання для ПЛР-діагностування COVID-19

  Про це Суспільному розповів керівник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик. За його словами, медичне устаткування встановлять в обласній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

   Микола Суслик також розповів, що досі в Житомирі працювали 3 комплекти тест-систем для виявлення коронавірусної інфекції. Всі вони встановлені в обласному лабораторному центрі МОЗ.

  Вартість четвертого комплекту, який, окрім COVID-19, досліджуватиме інші віруси в організмі людини, становить 1 млн. 450 тис. грн. Гроші на його придбання, а також на дослідження 240 проб виділять із резервного фонду та залишків медичної субвенції.

  Представниця компанії виробника обладнання Наталія Талалова сказала, що це - портативне медичне устаткування для виявлення нуклеїнових кислот.

  "Система допомагатиме виявляти РНК вірусу через 30-40 хвилин після забору зразка. Це дуже швидкий аналіз. Дослідження іншими ПЛР-системами сьогодні триває 3-4 години", - каже Наталія Талалова.

  Зі слів Миколи Суслика, тест-система області потрібна. Станом на 5 травня в лабораторному центрі чекають черги на дослідження коронавірусної хвороби 700 проб.

  Дослідження зразків методом ПЛР-діагностики на новому обладнанні у тестовому режимі планують проводити наприкінці цього тижня.

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework