Безвіз в дії: Житомиряни на валізах? ОПИТУВАННЯ

Якби ми мали достатньо грошей, то хоч сьогодні поїхали б подорожувати країнами Європи! — саме так житомиряни оцінюють свої можливості поїздок за кордон.

Для громадян України 11 червня запрацював безвізовий режим із країнами Шенгенського простору. Ми вирішили дізнатися у житомирян, чи планують вони скористатися нагодою відвідати країни ЄС без віз і до якої країни вони вже пакують свої валізи?

 

— «Наскільки я знаю це дуже складна процедура. Отримати візу легше, аніж поїхати до країн ЄС шляхом безвізового режиму. Поки я не планую поїздок закордон. Можливо, восени, коли все буде більш стабільно, коли я більше дізнаюся усі тонкощі безвізу, тоді й поїду до якоїсь європейської країни.

— Я вже у досить поважному віці, мені здоров’я не дозволяє далеко подорожувати. Окрім того, не вистачає грошових коштів, аби поїхати за кордон. Ми, українці, прагнемо у Європу. Цього у нас не відібрати, адже ми — європейська країна!

— Я вже бувала у країнах Європи. Серед них: Італія, Німеччина, Чехія, Польща, Румунія та багато інших країн. Цього року знову планую подорожувати до Італії, Польщі та Німеччини. Європа дійсно дуже чудова!

— На моєму житті безвізовий режим ніяк не позначився, бо я й так збирався зробити закордонний паспорт. І це не через безвіз. Для мене подорожувати без візи — просто додатковий бонус. Я вже давно для себе вирішив: от зроблю закордонний паспорт, тоді зможу кудись поїхати. Це тільки так здається, що от для українців зробили безвізовий режим і ми безперешкодно можемо їхати подорожувати до Європи. Але ж почекайте: елементарно купити квиток і якусь путівку до тієї самої Польщі — це вже чималі фінансові витрати. Тож я вважаю, що у фінансовому плані українцям буде складно їздити відпочивати до країн Європи. Якщо наші співвітчизники використовуватимуть безвізовий режим для того, щоб втекти зі своєї країни, тоді це дійсно буде великою проблемою для України.

— Так, я планую поїхати до Європи. Моєю мрією вже давно є відвідати Париж і погуляти біля Ейфелевої вежі. Можливо, зовсім скоро моя мрія здійсниться (посміхається). На мою думку, із прийняттям безвізового режиму, Україна зробила всього лише півкроку до Європи. Наша держава ось уже 25 років є Незалежною. Для того, щоб зробити ще півкроку до Європи, пройде, мабуть, ще стільки ж часу.

— Безперечно, ми плануємо подорож до країн ЄС. А з безвізовим режимом це дуже зручно і займає дуже мало часу. Не потрібно більше стояти у чергах за візою і платити за неї гроші, що теж важливо для українців. Ми плануємо з’їздити і в Грецію, і в Італію, і в Іспанію. Дуже радіємо безвізовому режиму!
— Межі безвізового режиму досить вузькі. Багато українців не відчують на собі радості від поїздок за кордон, бо ця подорож доступна далеко не всім нашим співвітчизникам. У напрямку безвізу є ще багато над чим працювати. Тому я бажаю нашому уряду, щоб вони працювали над цим питанням та досягнули більшого!

— Я б уже давно поїхав подорожувати до Європи, якби у мене були кошти. З безвізовим режимом це вже не проблема: зробив біометричний паспорт — і вперед кататися Європою. Вже немає ніяких кордонів та проблем з поїздкою до країн ЄС. Я вважаю, що так і має бути. Світ великий, він має бути відкритим для нас. Усі ширми, завіси повинні спадати, зникати, щоб люди мали можливість вільно подорожувати за кордон. І вони спали завдяки безвізовому режиму!

Катерина Дейнека, Марія Омельчук

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 13/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework