×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Пологи в Житомирі: скільки коштують і де народжувати?

Попри те, що медицина у нашому місті вважається безкоштовною, ми вирішили дізнатися, скільки реально коштують пологи в Житомирі.

Почнемо з того, що наше місто має 2 пологові будинки: по одному на кожен адміністративний район. Житомирський обласний перинатальний центр знаходиться на Богунії, у Корольовському районі – Центральна міська лікарня № 1.
Безкоштовні за законом пологи насправді не дуже вже і безкоштовні. При цьому, ніхто грошей не вимагає, мами самі вирішують, наскільки професійно лікар провів пологи.
Журналісти news.dks.com.ua промоніторили найпопулярніші групи у соцмережах, де спілкуються породіллі. Жінки діляться враженнями та сумами коштів, які витратили на пологи.
Щодо лікарні, яка ще відома як «Первосоветська»( Центральна міська лікарня № 1), то попри неоднозначність відгуків, все ж більшість породіль після перших пологів народжували б там ще. Наші житомирські мамочки розповідають, що в середньому «дякують» лікарю тут від 700 до 1500 гривень. Також дають акушеркам – від 200 до 500 грн, медсестрі – від 100 грн, санітаркам від 100 грн. Якщо ви захочете окрему кімнату зі своїм туалетом і душем, де зможуть перебувати й ваші близькі, то це обійдеться від 300 – до 1000 гривень за кілька днів. Харчування – скромне, звичайне лікарняне, навряд задовольнить апетит гурманів.
Мами підкреслюють, що персонал гідно ставиться до пацієнтів, лікарі навіть дають свої особисті номери.
За словами мам, у центрі Матері і дитини народжувати вам обійдеться дещо дорожче. Мова йде про суму навіть до 4000 гривень за весь час перебування у лікарні, але знову ж таки, ніхто не вимагатиме від вас грошових нагород. Лише вам тут відразу дають список закупів (пакети, мило і т. д. - це окрім того, що купляєш на роди), і квитанцію на разовий благодійний внесок 200 грн. (незалежно від того скільки пролежиш і коли народиш). Відділення нове, палати хороші, на декілька породіль. Якщо люкс – 50 гривень за добу. У кімнаті є свій душ, раковина, телевізор. Про лікарів теж відгуки зазвичай позитивні.
Якщо порівнювати богунську і корольовську лікарні, то все ж останню можна назвати сучаснішою, пацієнтки розповідають, що навіть народжують там не на звичайному кріслі з минулого століття, а на новому спеціальному стільчику, що набагато полегшує процес пологів.
Скільки витрачати на пологи – це питання залежить більше від вас самих, ніж від лікарні. Але все ж пам'ятайте, що медичний персонал отримує за це свою зарплату.

Последнее изменение Пятница, 19/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework