У Житомирі після карантину відновлюють послугу партнерських пологів

  У Житомирі відновили послугу "партнерські пологи", яка з березня була недоступна через карантинні обмеження. Лікарі перинатального центру кажуть, що відновлення партнерських пологів стало можливим завдяки проведенню обстежень на COVID-19 методом ІФА.

   Завідувачка пологового відділення обласного перинатального центру Марина Тищенко розповіла Суспільному, що партнерські пологи в центрі почали проводити з 2004 року, але на час карантину змушені були призупинити надання цієї послуги:

  "Партнерські пологи у нашому закладі практикуються з 2004 року. Але у зв’язку з карантинними заходами з березня місяця цьогоріч ми змушені були призупинити цю послугу. Наразі ж, починаючи з минулого тижня, в нашому центрі партнерські пологи відновлюються. Це стало можливо завдяки тому, що зараз робиться обстеження на COVID-19 методом ІФА".

  Метод ІФА або ж імуноферментний аналіз пацієнти здають у лабораторії перинатального центру. За словами лікарки-епідеміологині перинатального центру Тетяни Кравченко, у лабораторії пацієнта перевіряють не лише на наявність захворювання, а й на те, чи людина вже перехворіла або була інфікована вірусом:

  "Визначаються імуноглобуліни методом ферментного аналізу. Це такий імуноферментний аналіз, який визначає в організмі людини комплекс антиген антитілу. Антиген імуноглобуліну М – це такий чужорідний мікроорганізм, який потрапляє до організму. Це може бути вірус. І антиген імуноглобуліну G – специфічні частинки, які виробляє наш організм, щоб побороти вірус. Імуноглобуліни G показують, що організм вже зустрічався з цією хворобою. Тест на імуноглобуліни G коштує 138 гривень, плюс ще 20 гривень – забір крові. Тест на імуноглобуліни М –135 гривень і 20 гривень – забір крові".

  Завідувачка пологовим відділенням перинатального центру Марина Тищенко каже: партнер, який бажає бути присутнім на пологах, може здати аналіз ІФА імуноглобуліну М до COVID-19. Якщо результат тесту буде негативним, тоді цей партнер може бути присутнім на пологах і жити з дружиною в палаті до моменту її виписки. Оскільки пологи можуть бути непередбачуваними, то тесту визначили певний термін придатності – його результати вважаються дійсними 10 днів. За цей час партнер повинен дотримуватися всіх умов карантину, аби не наражати свою родину на небезпеку.

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework