×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Ярослав Лагута розповів про реформування галузі охорони здоров’я у Житомирі. Що нового?

9 серпня у приміщенні Житомирської ОДА відбулося засідання робочої групи з вивчення питання щодо скорочення ліжкового фонду в закладах охорони здоров’я області за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути та першого заступника голови облради Володимира Ширми.

До оптимізації на Житомирщині було більше 70 ліжок на 10 тис. населення. Оскільки фінансового ресурсу медичної субвенції не вистачає, необхідно доводити до нормативу Уряду ліжковий фонд, або ж забезпечувати галузь охорони здоров’я за кошти місцевих бюджетів.

Ярослав Лагута наголосив: «Про те, щоб не проводити реформування галузі, – мова не йде. Але якщо у медичному закладі чи органах місцевого самоврядування переконані, що кількість ліжкомісць скорочувати не потрібно, необхідно шукати інші шляхи, як забезпечити достатнє фінансування закладів та їх працівників, а разом з тим – якісні послуги жителям Житомирщини».

Керівники медичних закладів області поділилися своїми думками щодо можливих шляхів вирішення проблеми, обговорили загальну ситуацію в галузі. Наступним кроком членів робочої групи буде проведення аналізу витрат та надходжень у кожному обласному медичному закладі, аби знайти найоптимальніший варіант фінансового забезпечення та зберегти якісні медичні послуги для населення.

 

 

Последнее изменение Среда, 10/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework