Громадська організація самовільно оформила право власності на 3 комунальні приміщення

ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів», приватна організація, яка використовує комунальні приміщення не за призначенням, 

здаючи їх в оренду комерційним організаціям, має стосунок не лише до приміщень на майдані Соборному 5/1 та на вул. Київська, 74.

Крім цих двох приміщень, ще 3 – на вул. Вокзальна, 24, вул. Шевченка, 102, майдан Рад, 5 були свого часу передані на баланс громадської організації «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів» (рішення Житомирської міської ради від 07.08.1997 № 117 «Про передачу в обласну комунальну власність нежилих приміщень та державного комунального підприємства «Житомирфото»).

Приміщення було передано на баланс громадській організації з метою створення робочих місць із працевлаштування інвалідів та надання послуг малозабезпеченим верствам населення (відповідно до розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації від 30.10.1997 № 608 «Про передачу нежилих приміщень та державного комунального підприємства «Житомирфото»).

Проте у 2001 році ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів» безпідставно, без згоди на це власника, оформила право власності на три об’єкти нерухомості в м. Житомирі: вул. Вокзальна, 24, вул. Шевченка, 102 та майдан Рад, 5 з видачею відповідних свідоцтв про право колективної власності.

«Зайшов в перукарню за адресою: вул. Шевченка, 102 і спитав, скільки там працює людей з інвалідністю. Виявляється, там немає жодного інваліда (!). Крім того, працівники дуже здивувалися, коли дізналися, що «Житомирська обласна рада Українського фонду Реабілітації інвалідів» – це приватна організація. Вони думали, що це – обласна рада! З даною ГО ситуація ще цікавіша, ніж «Житомирським обласним Фонд соціального захисту інвалідів» – вони «прикриваються» не лише людьми з інвалідністю (які від по суті практично нічого не мають), але й обласною радою. Через таку назву організації люди думають, що це – підприємство обласної ради», – розповів голова бюджетної комісії, депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

Дмитро Кропачов уже розробив і зареєстрував проект рішення – на наступну сесію Житомирської обласної ради буде винесене питання про звернення депутатів обласної ради до Генеральної прокуратури, щоб поновити законні права громади на дані приміщення.

Щороку до бюджету не потрапляють близько півмільйона грн тільки на оренді 2 приміщень

«Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» майже 7 років не виконує рішення Житомирської обласної ради від 2008 року про передачу на баланс приміщення та самовільно розпоряджається коштами від оренди комунального майна. На приміщеннях за адресоюмайдан Соборний 5/1 сьогодні висить вивіска «Адвокат», а на вул. Київська, 74 – «Двері Білорусі». Громадська організація здає їх в оренду приватних підприємцям.

За припущенням Дмитра Кропачова, голови постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, щороку до бюджету не потрапляють близько півмільйона гривень.

Учора, 17 серпня, відповідно до рішення постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, обидва приміщення взяли під охорону.Керівникам з організацій, що орендують приміщення, надали необхідні документи для переукладання договорів. Приміщення було прийняте на баланс комунальної установи з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради в односторонньому порядку.

«Якщо громадська організація хоче знаходитися в якомусь із цих приміщень, вона може звернутися до обласної ради та отримати право орендувати його за 1 грн. Але при умові, що вона займається своєю статутною діяльністю – соціальним захистом людей з обмеженими можливостями», – зазначив Дмитро Кропачов.

Довідка
Керівник громадської організації «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів» – Сергій Георгійович Виноградов. Він також засновник та директор «Науково-виробничої фірми «Жорна» (КВЕД: Оптова торгівля зерна, насіння та кормів для тварин), керівник ПП «Бізнес-консалтинг» (КВЕД: Добування декоративного та будівельного каменю), ТОВ «Луара» (КВЕД: здавання в оренду власного нерухомого майна), директор споживчого товариства «Житомирського обласного споживчого товариства» (КВЕД: здавання в оренду власного нерухомого майна) та багато іншого. Інформація взята з відкритих Інтернет-джерел.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

 

Прочитано 1045 раз

Последнее изменение Вторник, 18/08/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework