Чим завершився мітинг активістів у спортивках проти житомирської влади?

Зранку, 18 серпня, житомирян охопила паніка: площу Корольова оточила міліція, а з Олевська їдуть тітушки. 

Знімальна група інформаційного агентства «Всі новини» відправилася перевіряти інформацію.

Близько 60 правоохоронців на площі Корольова оточили приміщення облдержадміністрації, всіх пішоходів перевіряли металошукачем, працювали міліцейські собаки, чекала вибухотехнічна лабораторія.

Напередодні до міської ради надійшло повідомлення про те, що біля приміщення ОДА відбудеться мітинг стосовно децентралізації, за інформацією прес-служби обладміністрації, 18 серпня до Житомира з сусідніх областей намагалися потрапити близько двохсот радикально налаштованих осіб, тому в центрі міста була посилена охорона порядку.

Не дивлячись на те, що громадськість не схвалила кандидатуру Максима Глушаниці на посаду керівника Держгеокадастру, вчора Сергій Машковський його затвердив. У громади таке безчинство викликало багато заперечень. Громадська рада при облдержадміністрації вимагала від очільника ОДА сьогодні провести повторні громадські слухання, але керівник області вирішив не мусолити це питання та затвердив кандидата, аби громада заспокоїлась.

У вівторок зранку за кінотеатром «Жовтень», на Новому Бульварі, будо надто людно: молодики спортивної зовнішності очікували на команду «фас». Близько 11.00 понад дві сотні активістів у спортивках зібралися біля «Жовтня», в руках у мітингарів були плакати «Машковський, за скільки продався Розенблату?», «Машковський зрадив Житомирщину», «Машковський не чує свого народу». Хлопці були не надто ініціативні, загалом виконували команди ватажків з гучномовцями, активно підтримували виступаючих закликами «ГАНЬБА МАШКОВСЬКОМУ!».

Представники Громадської ради при ОДА, зі сходинок «Жовтня» звернулися до активістів із закликом про те, що діяльність голови області суперечить політиці президента. Президент України Петро Порошенко закликав призначати на посади керівників департаментів лише осіб з бездоганною репутацією, які пройшли громадські слухання. За словами активістів, Сергій Машковський у Житомирській області це прохання проігнорував.

Андрій Федірко закликав житомирян долучитися до збору підписів проти відкликання Борислава Розенблата з Верховної Ради України. Присутні на мітингу такі заклики підтримали.

Далі мітингарі підійшли до стін Житомирської ОДА. Вимагали зустрічі із керівником області, Сергій Машковський спустився на вулицю, аби вислухати всі скарги.

Між Машковським та Федірко почалися активні дебати. З приводу призначення Максима Глушаниці на посаду начальника Держгеокадастру, голова ОДА заявив, що бере всю відповідальність на себе. Про яку саме відповідальність йшлося не зрозуміло.

По завершенню мітингу громада заспівала гімн України та пообіцяла повернутися.

Лілія Мельник

 

 

Прочитано 949 раз

Последнее изменение Вторник, 18/08/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework