×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщину обділили жінками на місцевих виборах: Більшість партій не дотрималися гендерної квоти

За даними, які опубліковані на сайті Центральної виборчої комісії станом на 5 жовтня до Житомирської міської ради зареєстровано списки кандидатів від 19 партій, до обласної ради від 13 партій.

n 0710156109Гендерної квоти у формуванні списків кандидатів дотримались не всі, - повідомляє ГМ «ОПОРА».

Менше 30% представників однієї статі представлено в списках кандидатів в депутати міської ради від  ВО «Батьківщина» – 25.58% та Партії ветеранів Афганістану – 25.00 %.

В списках кандидатів у депутати обласної ради гендерної квоти недотримались партії: Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ» – 13.85%, Патріотична партія України – 29.69%, ВО «Батьківщина» – 26.15%, ВО «Свобода» – 21.67%, «Опозиційний блок» – 29.23%, ПАРТІЯ ПРОСТИХЛЮДЕЙ СЕРГІЯ КАПЛІНА – 24%, Радикальна партія Олега Ляшка – 26.15%.

До Чуднівської районної та міської ради в списку ВО «Свобода» серед трьох кандидатів жодної жінки, від партії «Опозиційний блок» з п’ятьох  кандидатів – одна жінка. До Любарської районної ради від партії ВО «Свобода» балотується 14 кандидатів, з них – дві жінки.

До Баранівської міської ради в списку партії «Нова держава» лише чоловіки – 6 осіб. Така ж ситуація з кандидатами в депутати Ємільчинської районної ради від ВО «Свобода» – лише два чоловіки.

Відповідно до частини 3 ст. 4Закону України «Про місцеві вибори»:«Усі кандидати у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, зареєстровані у встановленому цим Законом порядку (далі - кандидати), мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі відповідних місцевих виборів. Представництво осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах має становити не менше 30 відсотків загальної кількості кандидатів у виборчому списку. Усі місцеві організації партій - суб’єкти виборчого процесу мають рівні права і можливості брати участь у відповідному виборчому процесі у порядку та в межах, встановлених цим Законом».

n 0710156109 1

Последнее изменение Среда, 07/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework