20 вересня о 10:05 на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Новоград-Волинський надійшло повідомлення про пожежу у квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку, що розташований на одній із вулиць районного центру. До служби порятунку «101» зателефонував сусід, який відчув запах диму на сходовій клітині.

Повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця події було встановлено, що з балкону помешкання йде дим, а на ньому знаходиться людина, яка просить про допомогу. Броньовані двері квартири були замкнені з середини, тому рятувальники ланки газодимозахисної служби за допомогою автодрабини дісталися до балкону на четвертому поверсі і допомогли 20-річному хлопцеві спуститися на землю. Потерпілий надихався їдкого диму, але був при свідомості. Його передали до рук прибулих за викликом медиків і після надання ними першої медичної допомоги чоловіка було госпіталізовано до Новоград-Волинської центральної районної лікарні. Наразі стан його здоров’я середнього ступеня важкості.

Потрапивши всередину оселі через балкон, було з’ясовано, що осередок самого займання знаходиться у приміщенні кухні. Завдяки швидким та вправним діям співробітників ДСНС пожежу було швидко локалізовано о 10:17, повна ж її ліквідація відбулася о 10:30. Вогонь встиг знищити меблі, телевізор, мікрохвильову піч та деякі речі домашнього вжитку.

Попередньо встановлено, що займання сталося через коротке замикання в електромережі. Наразі фахівцями встановлюється остаточна причина виникнення вогню, а також суми збитку та врятованих матеріальних цінностей.

n220914635