Президент Петро Порошенко віддав наказ Генштабу Збройних сил України припинитив зоні АТО вогонь, починаючи з 18:00 п'ятниці, повідомляє прес-служба глави держави.

"Керуючись закликом Президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконнихзбройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації Мирного плану Президента України, явіддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинитивогонь починаючи з 18.00 5 вересня", - відзначено в повідомленні.
Також Порошенко доручив міністру закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити "ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який повинні носити виключно двосторонній характер".
"Розраховую, що ці домовленості, включаючи припинення вогню та звільненнязаручників, будуть чітко дотримуватися", - заявив Порошенко.
Раніше повідомлялося, що на переговорах тристоронньої зустрічі в Мінську представники Києва і сепаратисти підписали протокол про припинення вогню. При цьому переговори ще тривають.