У Житомирі велосипедисти вимагали збільшити кількість велодоріжок та велосмуг

  9 червня в Житомирі близько сотні велосипедистів з плакатами мітингували під стінами обласного управління патрульної поліції. Одна з вимог – збільшити кількість велодоріжок та велосмуг у місті.

   Організатор акції Андрій Бабак каже, що за час карантину велосипедами почали їздити більше житомирян. Зараз, за його словами, у місті велосипедами користуються більше 2 тисяч людей. Тому протестувальники вимагають збільшити кількість велодоріжок та велосмуг у місті, - розповідає suspilne.media.

  Андрій Бабак: "Ми об’єдналися біля приміщення патрульної поліції, щоб нагадати, що ми є учасниками дорожнього руху. Патрульна поліція відмовляється погоджувати проєктні рішення, там де є перспектива облаштування велосмуги. Зараз проходить ремонт вулиці Великої Бердичівської та Чуднівської, і в нас є бажання, щоб наші проєкти, наші дороги були орієнтовані на нас".

  Житомирянин Богдан Кулініч їздить на велосипеді вже 13 років. До протестувальників долучився, аби підтримати розвиток велоінфраструктури у місті.

  Богдан Кулініч: "Прикро, що в місті не розвивається велосипедна інфраструктура, аби нам було безпечніше та зручніше їздити, і щоб більше людей пересідали на велосипеди. В нашому місті фактично немає велодоріжок – лише одна, зовсім маленька, але вона нічого не вирішує. Чим Житомир гірший від інших міст? У всіх містах розвивається велоінфраструктура, робляться доріжки, велосмуги - всі умови, щоб було безпечно їздити. Чому Житомир пасе задніх?"

  Пресофіцер патрульної поліції в області Ігор Іванюк каже: аби збільшити кількість велодоріжок у місті, потрібно подати проєктну документацію, яка відповідатиме всім нормам та стандартам безпеки дорожнього руху.

  Ігор Іванюк: "Управління патрульної поліції не займається розробкою проєктної документації. Згідно наших повноважень, ми погоджуємо або не погоджуємо ті проєкти та рішення, які пропонуються. Якщо буде подано всі необхідні документи і вони будуть розроблені відповідно до норм та стандартів, передбачених законом, звичайно, ми не будемо виступати проти цього".

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 10/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework